Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Нова партида хуманоидни роботи разпродадена за минута

Нова партида от 1000 роботи Пепър, произведени от японския телекомуникационен гигант SoftBank и тайванския производител Hon Hai Precision Industry са били изкупени в рамките на една минута след пускането им в продажба, съобщава China Post.

Това е петата партида роботи, която се разпродава светкавично на японския пазар, след като SoftBank представи устройството на 18 юни.

Създаденият да фунционира като “социален придружител за хора” Пепър е в състояние не само да разчита човешки емоции, но и да реагира на смях или намръщване.

Компанията е обновила робота и новата версия е способна да запомня и складира информация за човешки реакции, използвайки облачна технология, базирана на изкуствен интелект.

Hon Hai произвежда умните машини на поточните си линиии в завод в Янтай в китайската провинция Шандун. Японската компания за високи технологии SoftBank планира да пусне в продажба следващата партида хуманоидни машини на 28 ноември. Според японски медии Hon Hai е започнала да произвежда Пепър през февруари, сглобявайки пет машини в час. В момента производствената скорост е достигнала до десет робота на час, като се планира да бъде увеличена още.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.