Нова партида хуманоидни роботи разпродадена за минута

Нова партида от 1000 роботи Пепър, произведени от японския телекомуникационен гигант SoftBank и тайванския производител Hon Hai Precision Industry са били изкупени в рамките на една минута след пускането им в продажба, съобщава China Post.

Това е петата партида роботи, която се разпродава светкавично на японския пазар, след като SoftBank представи устройството на 18 юни.

Създаденият да фунционира като “социален придружител за хора” Пепър е в състояние не само да разчита човешки емоции, но и да реагира на смях или намръщване.

Компанията е обновила робота и новата версия е способна да запомня и складира информация за човешки реакции, използвайки облачна технология, базирана на изкуствен интелект.

Hon Hai произвежда умните машини на поточните си линиии в завод в Янтай в китайската провинция Шандун. Японската компания за високи технологии SoftBank планира да пусне в продажба следващата партида хуманоидни машини на 28 ноември. Според японски медии Hon Hai е започнала да произвежда Пепър през февруари, сглобявайки пет машини в час. В момента производствената скорост е достигнала до десет робота на час, като се планира да бъде увеличена още.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии