Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Бъчварова: Около 250 служители в сектор „Сигурност“ са напуснали в последните дни

Около 250 служители в сектор „Сигурност“ са напуснали в последните дни. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на пресконференция, предаде „Фокус“.

„Средствата, които ще спестим, биха ни дали възможност да повишим бюджета за издръжка и да направим условията на работа по-добри“, заяви Бъчварова. По думите й, ако продължи да се отлага решението за намаляване на обезщетенията на служителите МВР и МО с всеки месец ще се задълбочава дефицитът в системата. „Не мога да обвиня тези, които подават оставка“, коментира Бъчварова. Тя се обърна към колебаещите се дали да напуснат и отправи послание към тях да си дадат сметка, че макар и да остават с по-малко обезщетения, те получават сигурност и възможност за развитие, възможност да работят при по-добри условия. По думите й става въпрос за честна история и като говорим за това трябва да сме наясно, че става въпрос за публичните средства.

„Трябва да сме наясно, че става въпрос за сигурността на държавата ни. Това е изключително голяма отговорност. До момента ресурсите, с които разполагаме при тази численост не ни дават възможност да работим според съвременните изисквания и да работим максимално и пълноценно“, заяви Бъчварова и допълни, че целта й като министър на вътрешните работи е да намери баланса на тези интереси. „Отговорността трябва да се търси. Решението, което правителството приема в МС и е предложено в НС е най-щадящото по тези три различни оси. Най-чувствителният въпрос са социалният пакет, който получават служителите на МВР“, посочи Бъчварова.

Най-болната тема били обезщетенията, който се определят в размер на 20 работни заплати. „Това, което анализирайки ситуацията установяваме е, че тези средства минават през бюджета на МВР, който е изключително голям и всяка година се дофинансира в края на годината“, каза още Бъчварова

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.