На семинар в София Гедеон Рихтер представи нов медикамент за лечение на миома

В Европа пациентите с миома са 25 млн. Нивата на естрогените и наследствената обремененост са основни фактори за заболеваемост. Миомата протича с болки, обилно менструално кървене, анемия.

Проучване с първия и единствен до момента перорален медикамент проведено в 46 изследователски центъра в 11 европейски страни сочи, че в 90% от случаите с кървене, то намалява в края на първия тримесечен курс. След четвъртия курс е установено 67% намаление на размера на миомните възли в сравнение с началните размери. Прилагането на ulipristal acetate води до подобряване качеството на живот и усещането за болка по време на лечението както и в периодите без прием на медикамента. Терапията с иновативния медикамент протича в тримесечни курсове с прием на една таблетка дневно. Той е безопасен и с добра поносимост.

В почти всички ЕС държави продуктът се реимбурсира, но България все още не е сред тях. В кампанията на Гедеон Рихтер „Повече за нея“, участниците ще получат третата опаковка от медикамента безплатно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве