Пуснаха шефа на „ТАД Груп“ от ареста срещу 100 000 лв.

Каракачанов: В управляващата коалиция има напрежение, но не е голямо Вицепремиерът недоволен заради забавянето на важни точки от управленската програма

26 са вече жертвите на коронавируса в Иран

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 27 февруари 2020 г.

Кейт Мидълтън замени високите токчета с маратонки

Лекари от бургаска болница оперираха германка Жената страда от синдром на Лериш

Изкупиха термометрите в Търново заради коронавируса Търновци масово отменят пътувания зад граница

Папа Франциск отмени литургия заради „лека болест“

Дейвид Бекъм: Виктория ми даде номера си след няколко питиета

Три случая на коронавирус в Гърция

Мерят температурата на събития в София с термокамери

Иззеха нерегистрирана колекция от 970 монети

Шумен получава 3 млн. лв. за стадион от правителството

Емил Димитров: 40% от ВиК дружествата у нас работят без разрешително

Съдът реши: Васил Божков и Георги Попов ще бъдат задържани за 72 часа, ако се върнат у нас

Бъчварова: Забелязваме спад на бежанския натиск върху нашата страна

„Забелязваме спад на бежанския натиск върху нашата страна“. Това съобщи по време на блиц контрола в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка с това как се справя правителството с бежанците, съобщи „Фокус“.

„Това се дължи на мерките извън нашата територия. Имам предвид и разговорите, които се водят с други държави и на сезона”, обясни Бъчварова. „Основният акцент е да ограничим действащите трафикантски мрежи и да легализираме всеки един, който преминава, така че да бъде регистриран и проверен, за да получи бежански статус“, каза тя.

Бъчварова каза, че следващият фокус на дейността на правителството, е да не се позволи разпространението на нелегални имигранти. „Бяха проведени три полицейски операции, които имаха за цел да установят наличието на нелегални имигранти в населените места, за да предложат на мигрантите да минат по законовия ред“, каза тя.

„По отношение на капацитета на местата за настаняване, имаме хора, които чакат да получат бежански статус и незапълване на капацитета в тези центрове, с които оперира Държавния център за бежанците. Това не означава, че подценяваме и смятаме ,че тази опасност е затихнала. В момента имаме готовност да се справим и в по-тежки ситуации. Надявам се да не ни се налага. Върви изграждането на преградното съоръжение“, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.