Софийската митрополия: Имаме само предварителен договор с “Инерком”

Тръмп ограничи постъпването на транссексуални в армията

Местим часовниците с час напред тази нощ

Усмивки от старите ленти Преди половин век автомобилните премиери също са зрелищни

Китай предупреди САЩ, че може да защити националните си интереси при търговска война

Служител на германско летище спря пиян пилот да се качи в самолета

Бомбаджия джихадист влиза в затвора за 34 години, за да учи Корана 18-годишният иракчанин заложил взрив в лондонското метро

Британският „Таймс“ твърди: И България гони руски дипломати

Знакови сгради потъват в тъмнина в Часът на Земяна

120 снегорина чистиха в София тази нощ

Oтбелязаха 20-тата годишнина от създаването на Апелативна прокуратура–Бургас

Разследващ екип влезе в офисите на “Кембридж Аналитика” в Лондон

Местим стрелките с час напред

Почина френският полицай, показал героизъм при нападението в град Треб

Майка и дете са в болница след катастрофа в София

Исканията за СРС по случая „Червеи” – правени по необичаен ред

„Първото искане по “Червеи” донесе тогавашният директор на „Вътрешна сигурност” в МВР Тодор Костадинов. Обясниха ми, че става дума за служители на МВР, които заличават наказания на нарушители по пътя срещу заплащане”. Това каза в съдебна зала Иван Бонев – бивш служител на ДАНС, директор на дирекцията за технически операции.

Софийският градски съд заседава днес по делото срещу Костадинов и бившия председател на СГС Владимира Янева, съобщи Дарик.

„Уточнихме какви специалисти са необходими и какъв ще е достъпът до системите на МВР. Уговорихме се да няма случайни хора. Видял, че СРС-то е подписано от Владимира Янева. Докладвах на председателя на ДАНС и той ми каза, че няма причина да не се приложи СРС. За разлика от всеки друг път, когато всяко СРС е съгласувано, преди да е подписано от съд, в този казус не се случило така. Когато документите били донесени на Бонев, Янева вече била подписала искането”, добави Бонев.

„За 300 дни в автоматизирната информационна система на МВР е прониквано само 4-5 пъти. А сроковете по прилагане са спазвани. За това и сме изпратили съобщение, че прекратяваме работа. В много случаи обаче дори да е имало резултат от СРС, то не е спирано по-рано. Всеки заявил такъв способ почти винаги е изчаквал да свърши законовият срок, в който може да бъде експлоатирано”, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.