“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Мним пожарникар измами дядо в Русе

Мним пожарникар излъга дядо да му даде 3010 лв. в Русе. За измамата на тел. 112 е алармирал потърпевшият, съобщиха от полицията в крайдунавския град. Той твърдял, че дал парите за спешна скъпоструваща операция на пострадалия му син.

Старецът се жалвал, че на домашния му телефон се обадил непознат мъж. Той се представил за огнеборец и човекът му повярвал. За парите у дома му дошъл куриер, който уж бил изпратен от доктора. Случаят се изяснява от започналото дознание за измама по чл. 209 ал. 1 от НК.

Преди дни ало-измамници преметнаха 81-годишен старец в Русе да им даде 4500 лв., за да може племенникът му да освободи 6 климатика от митницата. Час и половина по-късно пенсионерът се усетил и позвънил в полицията.

Въпреки мащабната превантивна работа на полицията и постоянните предупреждения, за телефоните измами в България, има основателни причини, категорични са криминалисти. Те дори ги разглеждат като “заплаха за националната сигурност”, защото така се източват реални пари и се поддържа престъпността в страната.

За борбата с нея трябва да се промени и статутът на т.нар. поемно лице, с което се документира разкрития случай. Да се намери такъв човек посред нощ е особено трудно, защото хората не вярват на полицията и искат да си спестят разтакаването по полиция и съдилища. Промените в Закона на електронните съобщения още повече връзва ръцете на полицията, вместо да й помагат.

МВР няма бърз достъп в реално време до трафика за данни по карти на мобилните оператори и не може да засече по горещи следи титуляра. За да се получи разрешение от съдия, отиват 2 дни и още 7-8, докато служебното писмо се върне в полицията. Преместването на ДАТО от МВР още повече забавя използваните специални разузнавателни средства /СРС/.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.