Зодиите в секса

Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Мним пожарникар измами дядо в Русе

Мним пожарникар излъга дядо да му даде 3010 лв. в Русе. За измамата на тел. 112 е алармирал потърпевшият, съобщиха от полицията в крайдунавския град. Той твърдял, че дал парите за спешна скъпоструваща операция на пострадалия му син.

Старецът се жалвал, че на домашния му телефон се обадил непознат мъж. Той се представил за огнеборец и човекът му повярвал. За парите у дома му дошъл куриер, който уж бил изпратен от доктора. Случаят се изяснява от започналото дознание за измама по чл. 209 ал. 1 от НК.

Преди дни ало-измамници преметнаха 81-годишен старец в Русе да им даде 4500 лв., за да може племенникът му да освободи 6 климатика от митницата. Час и половина по-късно пенсионерът се усетил и позвънил в полицията.

Въпреки мащабната превантивна работа на полицията и постоянните предупреждения, за телефоните измами в България, има основателни причини, категорични са криминалисти. Те дори ги разглеждат като „заплаха за националната сигурност“, защото така се източват реални пари и се поддържа престъпността в страната.

За борбата с нея трябва да се промени и статутът на т.нар. поемно лице, с което се документира разкрития случай. Да се намери такъв човек посред нощ е особено трудно, защото хората не вярват на полицията и искат да си спестят разтакаването по полиция и съдилища. Промените в Закона на електронните съобщения още повече връзва ръцете на полицията, вместо да й помагат.

МВР няма бърз достъп в реално време до трафика за данни по карти на мобилните оператори и не може да засече по горещи следи титуляра. За да се получи разрешение от съдия, отиват 2 дни и още 7-8, докато служебното писмо се върне в полицията. Преместването на ДАТО от МВР още повече забавя използваните специални разузнавателни средства /СРС/.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.