Полицейски синдикат: Репресират протестирали служители

За репресии към служители, които са взели участие в полицейските протести срещу орязване на привилегиите на работещите в системата на МВР, съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР. От УС на Синдиката алармират, че се събират имената на колеги, участвали в проявите, искани са били обяснения и бързи разписвания на заявления за напускане на системата, далеч преди предвидените в закона срокове.

Ето и целия текст на отвореното писмо на синдиката:

Управителният съвет на СФСМВР с огромно безпокойство констатира начало на репресии спрямо служители, участвали в спонтанни протести, предизвикани от безпрецедентната провокация към сектор "Сигурност" със заложените в проекта за бюджет на Република България за 2016г., орязвания на социални и икономически обезщетения на служителите.

Призоваваме ръководителите по места и в МВР да се въздържат от действия, които биха довели до неконтролируема ескалация на ситуацията.

Имаме сигнали за разпореждания, целящи събиране на имената на колеги, участвали в спонтанните прояви, искане на обяснения и бързи разписвания на заявления за напускане на системата, далеч преди предвидените в закона срокове.

Категорично не смятаме, че такива действия спомагат за стабилизиране на ситуацията.

СИНДИКАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В МВР (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в МВР. Основана е през февруари 2009 година, непосредствено след спонтанните полицейски протести от края на 2008 година. В момента в СФСМВР членуват над 6 500 служители на МВР – както полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.

Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на основните социално-икономически интереси и права на членовете си в сферата на трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасните условия на труд, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация на служителите в МВР.

СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини