Феновете на ЦСКА и Левски се обединиха срещу номинация на убиец

Номинация на Българския хелзинкски комитет за личност на годината на австралиеца Джок Полфрийман, който наръга смъртоносно с нож 20-годишния футболен фен Андрей Монов, накара кръвни врагове сред футболните агитки да се обединят. Убийството бе извършено през декември 2007 година, а оттогава Джок е в български затвор, след като получи 20-годишна присъда. Именно зад решетките през 2013 година той регистрира първата в България организация за защита правата на лишените от свобода.

Действията на Комитета вбесиха феновете на „Левски”, които организираха протест днес пред сградата на БХК в София.

Изненадващо „сините” ултраси бяха подкрепени от привържениците на ЦСКА. Множество фенове на „червените” споделят, че са твърдо зад тези на „Левски” и изразиха готовност да бъдат на протеста. Ултрасите на ЦСКА са на мнение, че когато става дума за България и за българското, не трябва да има разделение между привържениците на футбола.

Подкрепа дойде от феновете на „Ботев” (Пловдив), които излязоха с декларация:

„БХК, вие не сте българи! Вие сте нищо повече от едни гнусни предатели, които до неотдавна се наказваха със смърт. Започвате нещо, което не можете да завършите във ваша полза. Вашата дейност е анти-българска и много скоро ще навлечете гнева на доста хора към вас. Изобщо нямаме намерение да питаме ония свине от "прокуратурата" дали някога ще си вдигнат дебелите задници от столовете и ще ви направят едно хубаво разследване на дейността и финансирането. Ние, организираните футболни фенове, не разчитаме на чужда помощ, когато се отнася за България и българското. Но сме готови на всичко, за да ги опазим и запазим! Внимавайте!".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт