Бензема заплашен от 5 години затвор за секс скандал

Срещу Карим Бензема е повдигнато обвинение, по което се полага поне 5 г. затвор. В сряда арестуваха аса на „Реал“ по афера с изнудване на съотборника му при френските национали Матийо Валбуена („Лион“) чрез секс видео. Прокуратурата във Версай формулира обвинение - „съучастие в опит за изнудване и участие в заговор за подготовка на престъпление“.

Бензема бе прибран за 24 часа в съдебната полиция за разпити и прекара там нощта на сряда срещу четвъртък. Вчера в 9 ч парижко време бе отведен в прокуратурата да изслуша обвинението. В 13,15 ч напусна сградата с бяла качулка на главата и в черен мерцедес. Адвокатът му Силвен Кормие отрече самопризнания.

От 17 октомври по случая в ареста са трима. Чака се да бъде прибран пети - приятел на брата на Бензема, който се е свързал с Матийо.

„Бензема обяви, че е невинен - заяви адвокатът. - Той е приятел на Валбуена и е потърпевш в случая. Не е част от никакъв опит за изнудване.“

Матийо подаде жалба през октомври м.г. В разследването бе прибран в полицията за 12 часа и разпитан Джибрил Сисе. „Джибрил е мой приятел, той опитваше да помогне“, написа Валбуена във фейсбук. Днес Матийо подкрепи Бензема, като постави негова снимка на челно място в профила си.

В. „Марка“ разсъждава: „Карим е мултимилионер и няма причина да участва в изнудване. По-вероятно изглежда да се е изкушил брат му да поиска пари от Валбуена.“ Тази вечер Бензема бе чакан в Мадрид да продължи възстановяването си след контузия.

А на 23 ноември Карим ще се яви в съд в Мадрид за забранена маневра с превишена скорост на кръгово движение. Успоредно тече следствие в Испания за шофиране без книжка и с превишена скорост. Бензема има присъда от 8 месеца условно и 18 000 евро за превишена скорост от 2013 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят