Кметът на Търново се срещна с бившия премиер Симеон Сакскобургготски на филателна изложба

Новоизбраният кмет на община Велико Търново Даниел Панов се срещна с бившия български министър-председател Симеон Сакскобургготски по време на филателна изложба. Двамата разговаряха по теми, свързани с историята на Второто и Третото българско царство и съвременния период на старопрестолния град. Даниел Панов запозна Симеон Сакскобургготски с просперитета на Велико Търново през последните четири години и с бъдещите проекти за развитие на региона.

Панов подари на бившия премиер пръстен съд, изработен по известната техника „сграфито-керамика”, който е реплика на чиния от времето на Второто българско царство, луксозен албум за Велико Търново и значка с герба на старопрестолния град. Симеон Сакскобургготски изненада новоизбрания кмет на старата столица с отпечатания наскоро фотоалбум “България в блясък - владетели, дворци и дейци на Третото българско царство”, съставен от Тошо Пейков.

Симеон Сакскобургготски гостува във Велико Търново по повод Националната филателна изложба, за която е предоставил част от своята лична колекция от пощенски експонати. Преди да се срещне с Даниел Панов той посети Преображенския манастир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони