Зодиите в секса

Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 23 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Привличаме туристи с енергийни маршрути

Два енергийни маршрута са най-новите предложения, с които България ще привлича индивидуални туристи от цял свят. Те са разработени преди 6 месеца от сдружение „Култура и туризъм на българския Североизток“.

Първият тур е крайморски и включва древното геологично чудо Побити камъни, Мадарското плато, където през X-XII век според архивите на Ватикана са се стичали по 20 000 поклонници, Осмарските скални манастири и тракийската гробница в Свещари. Вторият е в Източните Родопи – Перперикон, Татул и свещения триъгълник, заключен между Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора.

„Учени от цял свят са признали, че България е един от трите основни енергийни центъра на Земята заедно с Тибет и границата между Перу и Чили. До момента обаче тази пазарна ниша у нас не е разработена, а интересът е голям“, поясни председателят на сдружението Димитър Дичев. Според него пробни обиколки с 3 групи от общо 75 български туристи, сред които и хотелиери от Златни пясъци, показали огромния потенциал на продукта. „Дори убедените атеисти от нашия бранш повярваха, че стават чудеса. Един човек например тръгна, покосен от вирус, но още след посещението на Побити камъни му просветна. Наша анкета показа, че 94% от участниците в туровете са успели да се отърсят от стреса и се чувстват презаредени“, поясни Дичев. Продуктът бил промотиран пробно в „Чикаго хералд трибюн“ и веднага заваляли запитвания от САЩ.

Предстои да бъде рекламиран и в други държави, стана ясно на Осмия Черноморски туристически форум „Регионалните културно-исторически продукти на България – единни в многообразието“, организиран от Варненската туристическа камара, Икономическия университет, община Варна и Министерството на туризма. На форума министър Николина Ангелкова обяви, че скоро ще подпише първото споразумение за сътрудничество в областта на туризма със САЩ, откъдето за година имаме ръст на посещенията с 12%.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.