Бившият шеф на Агенцията по вписванията оглави Общинския съвет в Търново

Бившият шеф на Агенцията по вписванията Венцислав Спирдонов в петък вечерта оглави Общинския съвет във Велико Търново. Той бе избран по време на първото и тържествено заседание на местния парламент. То се проведе в залата на музей „Възраждане и Учредително събрание”.

Спирдонов, който е юрист, историк и финансист по образование бе предложен за поста от групата на ГЕРБ, която е най-голяма в общинския съвет и включва 17 от общо 37 съветници. Кандидатурата на 37–годишния търновец получи 33 гласа при тайния вот.
Сесията бе открита от доайена на общинските съветници проф. Михаил Харалампиев. Той предложи за одобрение дневен ред пет точки. Избрани бяха и заместник-председатели на новия Великотърновски общински съвет. От ГЕРБ бе гласувана кандидатурата на икономиста Росен Иванов. Подкрепа получиха също номинираните Калина Широкова от групата на „Българска демократична общност”, Мирослав Трифонов от Реформаторски блок и Николай Илчев от АБВ.

По време на своето първо заседание общинските съветници взеха още две решения. Те определиха членове на комисия за изработване на правилник за дейността на местния парламент и избраха представители за Комисията, която определя носителя на Академичната награда на Община Велико Търново за 2015 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони