Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Задържаха трима за трафик на човешки органи в Косово

Отравят реформатора Мидхат паша в тъмницата Русенският валия построил железница и болници, създал модерното земеделско стопанство Образцов чифлик

Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ

Кандидатите за мястото на Тереза Мей вече са петима

Откриха обесен изчезналия мъж от Благоевград

Най-малко 50 души са пострадали при взрив на тайландско пристанище

Трима от ранените при вчерашното нападение в Лион са все още в болница

Момчето Ран пожела да тече боза от паметник-чешма на Людмил Кирков (СНИМКИ)

Полицията преследва заподозрян след бомбеното нападение в Лион

Силен трус с магнитуд 5,1 близо до Токио

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в частен имот в село Лелинци

Малтийските военни спасиха повече от 200 мигранти

Емилия Кларк: Нямам време за връзки Актрисата от „Игра на тронове” не се смята за фатална жена

6 547 деца са били записани в детските градини в област Велико Търново през учебната 2018/2019 г. Педагогическият персонал, зает в детските градини, е 601 души

Нова версия за касапницата в Сливен: Симона не е имала връзка нито с убиеца Димитър, нито с ранения Красимир

15-годишната Симона Великова не е имала любовни отношения нито с убиеца си, нито с ранения от него мъж – тази нова версия в разследването съобщиха на „Труд“ два независими източника, запознати със случая. Според тях, първоначално лансираната хипотеза за любовен триъгълник не е подкрепена от свидетелските показания на съучениците на детето.

Симона живеела с майка си в къща в сливенското с.Сотиря. „Димитър /убиецът – б.а./ е работил наблизо в същото село, забелязал я е още преди година и нещо. Харесал я, започнал да й досажда. Но момичето категорично не е искало да има каквито и да е по-близки отношения с него“ – казаха нашите източници.

Те потвърдиха, че младият мъж често е бил забелязван в района на Гимназията по икономика, включително и в компанията на Симона. „Но това не значи, че са имали по-специални отношения. Тя го е отхвърлила, което е отключило агресивността му към нея, за голямо съжаление“ – допълниха запознати.

Нямало данни и че момичето е било в по-близки отношения и с 28-годишния Красимир, който се притекъл на помощ. Според свидетели, наскоро излезлият от затвора Красимир бил познат в целия квартал, той самият познавал част от учениците в гимназията и в определени моменти се изживявал като техен покровител. Разследването продължава.

Заради тежкия инцидент в Сливен пристигна председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. Тя участва в работата на Координационния механизъм за взаимодействие в случай на деца, пострадали от насилие и в риск от насилие. На 8 ноември ще се проведе извънреден педагогически съвет в гимназията, а на следващия ден – извънредна родителска среща. От полицията са извършвали редовно акции по превенция на престъпността в района на училището, срещу разпространението на наркотици, направили са предписания за охраната, които са били изпълнени. Тепърва обаче ще се изяснява адекватността в действията на училищния охранител, който е служител на общинската фирма за охрана. Очаква се от Сливен да тръгнат конкретни предложения за промени в нормативната уредба заради споровете кой трябва да охранява училищните дворове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.