Температурите падат още

Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Нова версия за касапницата в Сливен: Симона не е имала връзка нито с убиеца Димитър, нито с ранения Красимир

15-годишната Симона Великова не е имала любовни отношения нито с убиеца си, нито с ранения от него мъж – тази нова версия в разследването съобщиха на “Труд” два независими източника, запознати със случая. Според тях, първоначално лансираната хипотеза за любовен триъгълник не е подкрепена от свидетелските показания на съучениците на детето.

Симона живеела с майка си в къща в сливенското с.Сотиря. “Димитър /убиецът – б.а./ е работил наблизо в същото село, забелязал я е още преди година и нещо. Харесал я, започнал да й досажда. Но момичето категорично не е искало да има каквито и да е по-близки отношения с него” – казаха нашите източници.

Те потвърдиха, че младият мъж често е бил забелязван в района на Гимназията по икономика, включително и в компанията на Симона. “Но това не значи, че са имали по-специални отношения. Тя го е отхвърлила, което е отключило агресивността му към нея, за голямо съжаление” – допълниха запознати.

Нямало данни и че момичето е било в по-близки отношения и с 28-годишния Красимир, който се притекъл на помощ. Според свидетели, наскоро излезлият от затвора Красимир бил познат в целия квартал, той самият познавал част от учениците в гимназията и в определени моменти се изживявал като техен покровител. Разследването продължава.

Заради тежкия инцидент в Сливен пристигна председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. Тя участва в работата на Координационния механизъм за взаимодействие в случай на деца, пострадали от насилие и в риск от насилие. На 8 ноември ще се проведе извънреден педагогически съвет в гимназията, а на следващия ден – извънредна родителска среща. От полицията са извършвали редовно акции по превенция на престъпността в района на училището, срещу разпространението на наркотици, направили са предписания за охраната, които са били изпълнени. Тепърва обаче ще се изяснява адекватността в действията на училищния охранител, който е служител на общинската фирма за охрана. Очаква се от Сливен да тръгнат конкретни предложения за промени в нормативната уредба заради споровете кой трябва да охранява училищните дворове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.