Германия подслушвала вътрешното министерство на САЩ и други четири страни

Германската Федерална служба за разузнаване е шпионирала систематично вътрешните министерства на приятелски държави като САЩ, Полша, Австрия, Дания и Хърватия, съобщава авторитетното издание Der Spiegel, цитирано от "Фокус".

В списъка на наблюдение попадат американските представители в Брюксел, ООН и горещата телефонна линия на Държавния департамент във Вашингтон.

Интересите на германската тайна служба обаче не се ограничават единствено до държавните институции: тя дори надниква зад завесата на неправителствени организации като Care International, Oxfam и Международния комитет на Червения кръст в Женева.

В Германия обект на подслушване са се превърнали редица чуждестранни посолства и консулства. Достояние на ФСР са ставали електронните пощи, телефонните разговори и факсовете на редица представители на САЩ, Франция, Великобритания, Швеция, Португалия, Гърция, Испания, Италия, Австрия, Швейцария и дори Ватикана.

По последни данни германското разузнаване е шпионирало не само за Агенцията за национална сигурност на САЩ, но и за Берлин.

Коментари

Задължително поле