Глобалният пакт на ООН за миграцията е в интерес на Германия, заяви Меркел

Красимир Каракачанов: Нямаше никакъв дебат за оставката на Валери Симеонов, нямаше и въпроси към Марияна Николова

Парламентът избра Марияна Николова за вицепремиер

Джема Грозданова: Украйна има подкрепата на международната общност

Шофьор оцеля след зрелищна каскада

Министър Кралев показа зала „Арена Армеец“ на иранска делегация

Процедурата по българско гражданство приключва с указ на президентската институция, заяви Цветанов

Държавата с извънредни мерки заради нарасналия приток към язовирите

85 000 деца може би са умрели от глад в Йемен, според хуманитарна организация

​23-годишна италианка е отвлечена в Кения

Румъния е подготвена за председателството на Съвета на ЕС, заяви Виорика Дънчила

Рамадан Аталай към ГЕРБ: Докога ще продължавате да угаждате на националистите?

Цветан Цветанов: Валери Симеонов подава оставка, воден от националния и обществения интерес

Нинова: Оставката не решава нищо, изходът е предсрочни избори

София се включва в Седмица за намаляване на отпадъците

Българи с европейска награда за семеен бизнес

Българските предприемачи Васил и Александра Мирчеви, собственици на „ВМ Финанс Груп”, взеха голямата награда за „Най-добър семеен бизнес в Централна и Източна Европа“ на австрийската банка „Гутман”. Те получиха и още два приза на банката – „За благотворителност в Централна и Източна Европа” и за „Най-добър семеен бизнес в България”.

В надпреварата участваха 66 семейни компании от България, Чехия, Унгария, Полша, Украйна и Русия. Те развиват бизнеса си в различни сфери и са едни от най-големите работодатели, инвеститори, филантропи и новатори в своите страни.

Наградите „Гутман” за най-добри семейни компании в Централна и Източна Европа се присъждат след много прецизен и обективен подбор, който се извършва по високи стандарти, разработени от IESE Business School в Барселона. Национални комитети, в които участват авторитетни и влиятелни собственици на семеен бизнес в страната и научни работници, излъчват победителите по държави. Те се състезават за големите награди «Гутман». Коя компания ще бъде отличена, решава специален комитет по наградите с председател проф. Джон Дейвис, завеждащ Факултета по семеен бизнес в Harvard Business School.

„Гордеем се като българи, че получихме голямата награда „Гутман” в състезание с най-добрите семейни компании в цяла Централна и Източна Европа, както и другите две награди. Това е признание за нашия труд, за общия стремеж на нашите фирми към подобряване на управлението и въвеждане на по-ефективни стратегии. Нашите компании израснаха през последните години и това вече се оценява и отвън”, каза Васил Мирчев, който е председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на „ВМ Финанс Груп”.

„ВМ Финанс Груп” управлява 12 компании в България и чужбина, които оперират в различни сектори на икономиката – бързооборотни стоки, услуги, сградни инсталации и технологии. Васил и Александра Мирчеви са физически собственици на списание „Мениджър” и на сайтовете „МениджърНюз” и „Обекти.бг”. „ВМ Финанс Груп” има над 1200 служители. През 2014 г. групата плати 59 млн. лв. данъци.

Банка „Гутман” с главен офис във Виена и клонове в Будапеща, Прага и Залцбург консултира и помага на семейните компании. Притежава над 18 милиарда евро управляеми активи и е една от водещите частни банки в региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.