Бойко Ноев: Пари за сигурност ще има, ако се вдигнат данъците на богатите

България трябва да започне дискусия за повишаване на подоходното облагане - заможните трябва да дадат своя дан, за да финансираме армията си и да опазим страната си от тези опасности, които няма да ни се разминат. Това заяви бившият военен министър Бойко Ноев пред Би Ти Ви, говорейки за бежанската вълна. Утре предстои заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента по темата за бежанците.

Рязането на бюджета на МВР не е реформа, националната сигурност не е счетоводна операция. Ако политиците са разумни, трябва да включат и това в темите на КСНС, каза Ноев. Политически автогол нарече той първоначално обявените намерения за орязване на социалните придобивки на униформените За да излезе Борисов от тази ситуация силен, не унизен, трябва да каже "Сгреших. Ще преразгледаме тези въпроси, вървим напред."

Крайно време е министър-председателят да активира съвета по сигурност, който е към него, и да се преразпредели бюджетът в тази сфера, обясни още експертът

Разбирате ли за какви хора става дума - Ненчев щял да прави кораби. Сухопътните войски, коио основно ще реагират на границите, ходят голи и боси, той кораби, възкликна още бившият министър по адрес на настоящия.

Водещи политици говорят с тревога за бъдещето на ЕС, а България си е сложила всички яйца в тази кошница. Говорим, че България не може да реши сама проблемите си, че бежанската вълна ни залива неизбежно и това зависи от някъде другаде - САЩ, Русия, Ако България се стегне като държава, пиле не може да прехвръкне. Нямаме ресусрс обаче, не можем да се лъжем. Войската още не е обучена, не е тренирала изобщо такива ситуации досега. А ресурси се намират през заеми или повишени данъци, обясни тезата си за нужда от вдигане на данъците, Ноев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини