Георге Хаджи: За нищо на света не бих пропуснал юбилея на Стоичков

Юбилейният мач на Христо Стоичков, който ще се състои на 20 май на Националния стадион „Васил Левски“, ще доведе в София двете най-голями румънски звезди - Георге Хаджи и Георге Попеску. Емблематичните румънски футболисти са третата и съответно четвъртата гост-звезда в уникалния бенефис по случай 50-годишнината на Камата.

„За нищо на света не бих пропуснал празника на моя най-добър приятел!“ – сподели Джика Хаджи пред организаторите на събитието, потвърждавайки участието си в невероятното събитие „50 години номер 8“. И няма как да не е така, след като избраният през 2000 г. за най-добър румънски футболист на всички времена, освен че е играл рамо до рамо с феноменалната „осмица“ във ФК „Барселона“, е негов скъп приятел и кумец.

Техният съотборник и бивш капитан на каталунския клуб – легендата Джика Попеску, от своя страна също е изключително щастлив, че ще участва в историческото събитие и ще има възможност отново да излезе на терена заедно с Хаджи и Стоичков, а също и с куп други световни футболни величия, които ще дойдат у нас специално за празника на Камата.

Феноменалният Джика Хаджи е футболистът с рекорден брой голове, отбелязани за националния отбор на Румъния. През 19-те години, в които той е капитан на тима, северната ни съседка участва в две световни първенства (САЩ'94 и Франция'98) и две европейски, което е най-успешния период за румънския футбол досега. Заради чудесната си техника и поглед върху играта, Хаджи е наречен „Марадона на Балканите“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ