„Амазон“ слиза от нета на улицата


Най-големият онлайн книжен разпространител Amazon.com отвори първата си реална книжарница 20 години след като започна мегауспешна търговия в интернет. В началото на седмицата отвори врати „Амазон букс“ в кампуса на Университета на Сиатъл, родното място на сайта.


Естествено, броят на заглавията там е силно ограничен в сравнение с онлайн каталога. Книжарницата предлага около 6000 заглавия, като селекцията е основана на ревютата и данните за продажби от сайта. Цената на книгите е същата като в Amazon.com. Към всяка книга е прикрепена картичка с информация за рейтинга на заглавието и анотация от сайта на компанията. Същата информация се предлага и като приложение за смартфон.
„Това е вот на доверие за физическата книга и физическата книжарница - коментира пред „Гардиън“ изпълнителният директор на Асоциацията на книгоиздателите във Великобритания Ричард Молет. - През последните години книжарниците са застрашени, но явно дори „Амазон“ виждат ползите от „браузването“ по реални лавици.“


„Книжарницата има отделен кът за най-добре продаваните книги чрез сайта, както и такъв за заглавия с читателска оценка над 4,8 звезди. Клиентите на „Амазон букс“ ще могат и да тестват електронните продукти на компанията - таблета „Файър“ и четеца „Киндъл“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура