Започна делото за изнудване и побой срещу Марешки

Варненският окръжен съд стартира тридневни заседания по процес за изнудване и нанасяне на лека телесна повреда. Ответник по двете обвинения е аптечният бос Веселин Марешки, като за изнудването заедно с него отговаря Красимира Колева.

Според държавното обвинение двамата са рекетирали наемателя на пицария "Ред хот" Асен Миланов и са унищожили негово имущество за 15 000 лв. Заведението било на Колева и съпруга й Тони Димитров, но след развод той поел стопанисването му и го отдал под наем. Марешки пък владеел останалата част на сградата. Колева му дължала пари и обещала да му ги върне, ако й помогне тя да прибира наема от 5000 лв. Марешки склонил. Настоял пред Миланов да плаща на него, но след като получил отказ, заплашил, че наемът ще се удвои, тъй като пицарията била разширена с тераса, която попадала в неговия имот. Със старо пълномощно Колева успяла да подлъже "Енерго про", откъдето спрели тока на заведението, а на 15 октомври 2014 г. Марешки отказал достъп на техниците, дошли да го пуснат. Повиканият от наемателя общински съветник Костадин Костадинов отнесъл и юмрук от бизнесмена, а седмица по-късно на своя глава Колева и Марешки наели строителна фирма да събори пристройката към пицарията. Полиция спряла акцията, но вече били нанесени солидни щети. За тормоза Асен Миланов внесе иск за неимуществени щети срещу двамата за 40 000 лв.

Първоначално по делото бяха призовани над 70 свидетели, но със съгласието на защитата съдът ги редуцира до 15.

"Изборите свършиха, очаквам и този фарс да приключи. Човекът на "Атака" във Варна /Костадин Костадинов - б.а./ прави същите неща, които прави Волен Сидеров в София - идва на място, където имам огромна собственост, да защитава незаконно строителство. Чакам оправдателна присъда. Не съм бил рекетьор и няма да бъда", коментира преди старта на заседанието Марешки, чиито интереси защитават трима адвокати.

"Очаквам справедливост и възмездие не само за мен, защото има много засегнати. И досега нямам разумно обяснение защо Марешки си позволи да ме нападне. Това не е нормално. Ако не го осъдят, всеки ще сметне, че може да раздава юмручно право", каза Костадинов, който закле като съветник със закъснение заради участието си в процеса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право