ЦСКА срази богати китайци

Ново звено контролира горивата Нова дирекция ще отговаря за регистрация на търговците на горива

Шефът с по-голямо доверие от правителството Ролята на медиите нараства, влиянието на фейсбук намалява

Юрий Асланов за проучването на „Афис“: Няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите

US Конгресът забрани излизане от НАТО

Умуват дали да четат обвинителния акт по делото „КТБ“

Бъчварова: ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство

Избират „Детска мелодия на годината“ на 23 март в НДК 14 нови авторски песни се състезават в националния фестивал

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари Материалите за организирана престъпна група са в Спецпрокуратурата

Кметът на Търново и потомка на Райна Княгиня инициират конкурс за иновативни проекти Инициативата ще бъде представена пред Великотърновския университет, бизнеса и фирмите в сферата на високите технологии

Остров до Созопол става световен арт център “Св. Св. Кирик и Юлита” се преобразява с помощта на музея Лувър

Френската здравна агенция е открила опасни химикали в памперси

Отстранена е аварията в „Люлин“, която остави без ток клиенти на ЧЕЗ

БНТ сваля Валя Ахчиева Мотивът - "максимална равнопоставеност" във вътрешен конкурс за ново разследващо предаване

Барние: Ако Великобритания излезе от ЕС без споразумение, Лондон ще носи огромна отговорност по въпроса с ирландската граница

Започна делото за изнудване и побой срещу Марешки

Варненският окръжен съд стартира тридневни заседания по процес за изнудване и нанасяне на лека телесна повреда. Ответник по двете обвинения е аптечният бос Веселин Марешки, като за изнудването заедно с него отговаря Красимира Колева.

Според държавното обвинение двамата са рекетирали наемателя на пицария „Ред хот“ Асен Миланов и са унищожили негово имущество за 15 000 лв. Заведението било на Колева и съпруга й Тони Димитров, но след развод той поел стопанисването му и го отдал под наем. Марешки пък владеел останалата част на сградата. Колева му дължала пари и обещала да му ги върне, ако й помогне тя да прибира наема от 5000 лв. Марешки склонил. Настоял пред Миланов да плаща на него, но след като получил отказ, заплашил, че наемът ще се удвои, тъй като пицарията била разширена с тераса, която попадала в неговия имот. Със старо пълномощно Колева успяла да подлъже „Енерго про“, откъдето спрели тока на заведението, а на 15 октомври 2014 г. Марешки отказал достъп на техниците, дошли да го пуснат. Повиканият от наемателя общински съветник Костадин Костадинов отнесъл и юмрук от бизнесмена, а седмица по-късно на своя глава Колева и Марешки наели строителна фирма да събори пристройката към пицарията. Полиция спряла акцията, но вече били нанесени солидни щети. За тормоза Асен Миланов внесе иск за неимуществени щети срещу двамата за 40 000 лв.

Първоначално по делото бяха призовани над 70 свидетели, но със съгласието на защитата съдът ги редуцира до 15.

„Изборите свършиха, очаквам и този фарс да приключи. Човекът на „Атака“ във Варна /Костадин Костадинов – б.а./ прави същите неща, които прави Волен Сидеров в София – идва на място, където имам огромна собственост, да защитава незаконно строителство. Чакам оправдателна присъда. Не съм бил рекетьор и няма да бъда“, коментира преди старта на заседанието Марешки, чиито интереси защитават трима адвокати.

„Очаквам справедливост и възмездие не само за мен, защото има много засегнати. И досега нямам разумно обяснение защо Марешки си позволи да ме нападне. Това не е нормално. Ако не го осъдят, всеки ще сметне, че може да раздава юмручно право“, каза Костадинов, който закле като съветник със закъснение заради участието си в процеса.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.