Повдигнаха обвинение срещу чеченец за организиране на убийството на Немцов

Следствието по делото за убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов задочно повдигна обвинение към бившия боец от батальона Север Руслан Мухудинов. Това съобщи адвоката по делото представляващ дъщерята на убития Жана Немцова. Мухудинов е обвиняем за организирането на убийството на Борис Немцов, съобщи БНР като се позова на свой кореспондент от Москва.

Адвокатът, представляващ дъщерята на убития опозиционен лидер Жана Немцова коментира днес, че следствените власти са повдигнали задочно обвинение и са обявили Руслан Мухудинов за федерално издирване. Мухмудинов е приятел и бивш шофьор на зам.командира на батальона Север - Руслан Геремеев. Според юриста това е крачка в правилна посока.

Много е тъжно коментира още адвокатът Владимир Прохоров, че следствените власти не намират сили, за да повдигнат обвинение към самия Гаремеев, които се намира в най-близкия кръг на президента на Чечения Рамзан Кадиров. Но все пак това означава, че има напредък за осъществяването на възможност за повдигане на обвинение към самия Геремеев. Руските медии, позовавайки се на свои източници от правоохранителните органи определят именно Геремеев за вероятен организатор на престъплението.Той обаче не може да бъде разпитан от властите в Москва, защото се намира по засилена охрана в Чечения.

Президентът на Чечения Руслан Кадиров отрича съпричастността на Руслан Геремеев към убийството на Немцов, което бе извършено на 28 февруари т.г недалеч от Кремъл на големия Москворецки мост. В момента петима граждани от кавказки произход са арестувани по подозрение в извършването на убийството на руския опозиционен политик, но те биват възприемани като изпълнители на убийството на Немцов, докато това кой е организатор и поръчител на акта все още остава не ясно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят