Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 28 февруари 2020

На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Калфин отрече да преговаря с Горанов за парите за стаж (Обзор)

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин е против отпадането на добавката за прослужено време в частния сектор, тъй като в законодателството няма друг механизъм за автоматично повишаване на заплатите всяка година. “Липсата на актуализация на заплатите е проблем. При сегашната система по-добре да оставим механизми, които да са автоматични”, каза вчера Калфин.

Идеята за премахването на клас прослужено време в частните фирми беше лансирана от министъра на финансите Владислав Горанов. Преди два дни той обяви, че се води дебат по темата и добави, че заедно с Калфин обсъждат пакет от мерки, които скоро ще представят на бизнеса и синдикатите.

Социалният министър отрече да е разговарял с Горанов по този въпрос. “Ако има гъвкава система за предоговаряне на работните заплати, има основание за премахването на добавката. Но такава в момента няма”, каза Калфин. “В публичния сектор, където класът беше премахнат от министър Дянков (министър на финансите в кабинета “Борисов” 1 – б.р.) за държавните служители, виждаме, че заплатите замръзнаха за дълго време”, добави вицепремиерът.

Калфин изрази разочарование от това, че в проектобюджета на министерството за 2016 г. са предвидени 73 млн. лв. за обучения и заетост – колкото и през тази година. “Това е по-малко, отколкото очаквах и отколкото ми се искаше. Можем да компенсираме с европейски средства, но те не са безкрайни и е много важно да покажем по-голям ангажимент и от националния бюджет”, каза Калфин.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.