Прополис предпазва от грип

Проучване, проведено в Япония, показва, че пчелният прополис има силно противогрипно действие. На базата на направените изводи, специалистите съветват винаги да имаме под ръка от този пчелен продукт. Нещо повече, в сезона на настинките, вирусите и грипните епидемии да приемаме поне малко количество всеки ден за подсилване на имунитета.

В изследването учените атакуват H1N1 вируса със съединения в състава на прополиса в лабораторни условия и намират убедителни доказателства, че прополисът притежава антигрипен ефект. Тези полезни съединения се наричат кафеоилхинови киселини. Едно от тях - кафеена киселина фенетил естер или CAPE, показва и при други изследвания, че притежава още много ползи за здравето, свързани с имунитета.

Освен това откритие, отдавна е доказано, че прополисът подтиска растежа на бактериите, които причиняват заболявания като дифтерия, пневмония, стрептококов фарингит и други инфекции в гърлото, включително такива щамове, резистентни на антибиотици.

Проучвания показват благотворното действие на прополиса и при остър бронхит и синузит при възрастни. При деца под 12 годишна възраст, приемали превантивно прополис, инфекциите на дихателните пътища са намалени до 55%, като дните с температура също намаляват. Със сигурност прополисът може да предпазва от обикновена настинка. Само един факт - антиоксидантната му защита е стотици пъти по-голяма от тази на зеления чай.

Също така, няма по-добър растителен детоксикатор от пчелния прополис. Проучване доказва, че е повече от 200 пъти по-ефективен от броколи, 400 пъти по-ефективен от боровинките и чесъна и близо 2000 пъти по-ефективен от портокалите и пъпешите за прочистване на черния дроб.

PROPOLIS от NATURALL
Натуралният имуностимулатор и антибиотик

100% пречистен

5 пъти по-силен от обикновения прополис

Комбиниран с пчелен прашец

30 меки капсули

• Този продукт не е спиртен извлек или воден екстракт.

• 100% натурален

• Целите парченца прополис са потопени в шафраново олио и защитени в меки капсули.

• Лесен за приемане. Не се цапате, не приготвяте сами разтвор, не измервате количества. Просто приемате 1 капсула всеки ден.

Търсете в аптеките!

www.propolisbg.net

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве