Полицай преби шофьор заради рисково изпреварване, съдът му даде 1000 лева глоба

Пловдивският Окръжен съд потвърди наложеното от Районния съд административно наказание от 1000 лв. глоба на 34-годишния бивш полицейски служител Георги П. за причиняване на лека телесна повреда на 34-годишния асеновградчанин Бейсим С.

Според обвинителния акт на прокуратурата деянието е извършено на 19 октомври 2013 г. след възникнал инцидент на пътя Пловдив-Асеновград. Бейсим С. застигнал и изпреварил със своето "Пежо" личния автомобил "Хонда" на Георги П. Изпреварването обаче било възприето като опасно и рисково от Георги П. и спътниците му Илиян М. и Румен И. и в резултат на това още при самата маневра между тях и пътуващите в пежото били разменени обидни жестове.

Близо до разклона за Куклен край КЦМ Георги П. застигнал автомобила на Бейсим С., изправарил го и го спрял. След това Георги П. , който към момента на инцидента бил служител на Областна дирекция на МВР-Пловдив, започнал да нанася удари по лицето и тялото на Бейсим С. Спътниците му Илиян М. и Румен И. пък извлекли от пежото пътуващите с Бейсим С. две деца - Х.И.(на 14 г.) и С.С. (на 13 г.) и също им нанесли удари. След това тримата обвиняеми се качили в хондата и продължили към Асеновград.

Пострадалите пък подали сигнал за инцидента на тел. 112, а след това посетили медицинско заведение, където им била оказана помощ и били прегледани.
34-годишният бивш вече полицай Георги П. е освободен от наказателна отговорност по чл.78А от НК, за което законът предвижда до 1 година лишаване от свобода или пробация, с мотива, че не е осъждан за престъпление от общ характер и не е бил освобождаван от наказателна отговорност за друго деяние. Затова се разминал само с 1000 лв. и административна санкция по чл. 131 ал. 1 т. 12 във връзка с чл. 130 ал. 2 от НК. Окръжният съд в Пловдив наложи същото наказание и глоба и на съучастниците на Георги П. - Румен И. (на 35 г.) и Илиян М. (48 г.).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини