Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Застреляха криминално проявен мъж в София

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Полицай преби шофьор заради рисково изпреварване, съдът му даде 1000 лева глоба

Пловдивският Окръжен съд потвърди наложеното от Районния съд административно наказание от 1000 лв. глоба на 34-годишния бивш полицейски служител Георги П. за причиняване на лека телесна повреда на 34-годишния асеновградчанин Бейсим С.

Според обвинителния акт на прокуратурата деянието е извършено на 19 октомври 2013 г. след възникнал инцидент на пътя Пловдив-Асеновград. Бейсим С. застигнал и изпреварил със своето „Пежо“ личния автомобил „Хонда“ на Георги П. Изпреварването обаче било възприето като опасно и рисково от Георги П. и спътниците му Илиян М. и Румен И. и в резултат на това още при самата маневра между тях и пътуващите в пежото били разменени обидни жестове.

Близо до разклона за Куклен край КЦМ Георги П. застигнал автомобила на Бейсим С., изправарил го и го спрял. След това Георги П. , който към момента на инцидента бил служител на Областна дирекция на МВР-Пловдив, започнал да нанася удари по лицето и тялото на Бейсим С. Спътниците му Илиян М. и Румен И. пък извлекли от пежото пътуващите с Бейсим С. две деца – Х.И.(на 14 г.) и С.С. (на 13 г.) и също им нанесли удари. След това тримата обвиняеми се качили в хондата и продължили към Асеновград.

Пострадалите пък подали сигнал за инцидента на тел. 112, а след това посетили медицинско заведение, където им била оказана помощ и били прегледани.
34-годишният бивш вече полицай Георги П. е освободен от наказателна отговорност по чл.78А от НК, за което законът предвижда до 1 година лишаване от свобода или пробация, с мотива, че не е осъждан за престъпление от общ характер и не е бил освобождаван от наказателна отговорност за друго деяние. Затова се разминал само с 1000 лв. и административна санкция по чл. 131 ал. 1 т. 12 във връзка с чл. 130 ал. 2 от НК. Окръжният съд в Пловдив наложи същото наказание и глоба и на съучастниците на Георги П. – Румен И. (на 35 г.) и Илиян М. (48 г.).

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.