България – от аутсайдер до фактор

Арестуван е бившият шеф на контраразузнаването в Македония

Благотворителен концерт събира пари за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Президентът удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Съюза на българските писатели (СНИМКИ)

Тръмп: САЩ остават стабилен партньор на Саудитска Арабия въпреки съмненията покрай смъртта на Хашоги

Българите зад граница искат да ги представляват нови организации

Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

Дворът на кирилицата посрещна висши държавници от Бурятия, Калмикия и Чечня Откриха още 4 бюст-паметника в Алеята на писателите

Шефът на КЕВР Иван Иванов: Парите в бюджетната рамка за догодина не ни стигат

За разлика от мнението на министерството на енергетиката за бюджета за догодина, Комисията за енергийно и водно регулиране ясно заявява, че предвидената бюджетна рамка и респективно разходен таван не позволява на КЕВР да изпълни своите възложени от закона правомощия. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов по време на съвместно заседание на Комисията по енергетика и Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщи „Фокус”.

„Приходите, които комисията прогнозно ще събере за 2016 година са 11 405 000 лева. В същото време разходният таван, определен от Министерството на финансите е само 4 019 000 лв., което е почти 30% от приходите, които комисията събира ”, отбеляза той. „Второто, което за мен е особено важно е, че за да бъде комисията наистина компетентна и независима при взимането на своите решения, тя трябва да притежава необходимия експертен потенциал. На комисията са необходими нови 35 експерти”, допълни Иванов. По думите му, едновременно с това, поради навлизането на българската енергетика в много важен етап на започващо функциониране на енергийната борса и пълна либерализация на пазара, КЕВР добива една изключително важна роля за нормативната уредба при либерализация на пазара. Иванов отбеляза още, че комисията има средства и от основен ремонт на сградата, в която се намира, както и въвеждането на електронно обслужване на клиенти. „Всичко това изисква повишаването на разходния таван на комисията и аз отправят енергичен апел към народните представители на двете комисии да съдействат и да защитят искането на комисията разходния таван за 2016 година да бъде на стойност 6 202 000 лева”, заяви още Иванов.
След обсъждането на законопроекта за държавния бюджет за догодина министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще бъде изслушана от двете комисии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.