Покрив на супермаркет падна върху паркиран автомобил в София

Албанската полиция разби банда, правила фалшиви паспорти за САЩ и Канада

Украйна депортира журналистка на руска телевизия

Уран над нормата е установен в питейната вода на старозагорското дело Казанка

Енвер Ходжай: Македония поиска помощ от Косово за прилагане на закона за езиците

Видеоповторения и четвърта смяна на Мондиала

Учени посочиха кои спомени заличаваме по време на сън

Плодове, чай и мед лекуват най-добре сред съмишленици Поддържа здравословни килограми и продължава с програмата

Мария Захарова свърза случая “Скрипал” и сирийския въпрос Западът се опитва да направи хората на глупаци, заяви говорителката на руското МВнР

Тереза Мей: Ще обмислим следващите стъпки по случая Скрипал заедно със съюзниците си

Арета Франклин отмени концерти по съвет на лекарите си

Силният вятър събори дърво в парка „Заимов”

Двама загинали след катастрофа с мигранти в северна Гърция

Мат Деймън няма да се мести в Австралия

Ивица Дачич: Сърбия не може да търгува с Косово и Метохия заради ЕС

Шефът на КЕВР Иван Иванов: Парите в бюджетната рамка за догодина не ни стигат

За разлика от мнението на министерството на енергетиката за бюджета за догодина, Комисията за енергийно и водно регулиране ясно заявява, че предвидената бюджетна рамка и респективно разходен таван не позволява на КЕВР да изпълни своите възложени от закона правомощия. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов по време на съвместно заседание на Комисията по енергетика и Комисията за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщи „Фокус”.

„Приходите, които комисията прогнозно ще събере за 2016 година са 11 405 000 лева. В същото време разходният таван, определен от Министерството на финансите е само 4 019 000 лв., което е почти 30% от приходите, които комисията събира ”, отбеляза той. „Второто, което за мен е особено важно е, че за да бъде комисията наистина компетентна и независима при взимането на своите решения, тя трябва да притежава необходимия експертен потенциал. На комисията са необходими нови 35 експерти”, допълни Иванов. По думите му, едновременно с това, поради навлизането на българската енергетика в много важен етап на започващо функциониране на енергийната борса и пълна либерализация на пазара, КЕВР добива една изключително важна роля за нормативната уредба при либерализация на пазара. Иванов отбеляза още, че комисията има средства и от основен ремонт на сградата, в която се намира, както и въвеждането на електронно обслужване на клиенти. „Всичко това изисква повишаването на разходния таван на комисията и аз отправят енергичен апел към народните представители на двете комисии да съдействат и да защитят искането на комисията разходния таван за 2016 година да бъде на стойност 6 202 000 лева”, заяви още Иванов.
След обсъждането на законопроекта за държавния бюджет за догодина министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще бъде изслушана от двете комисии.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.