Затвор за грабители на възглавница с пари

Двама грабители, които отмъкнаха посред нощ възглавница с пари от дома на 80-годишна жена и сина й в шуменския кв."Дивдядово", получиха ефективни наказания. С 8 г. решетки съдия Димчо Луков е наказал Марин Ангелов /40г./, а приятелят му Гошо Божков /47г./ получава 4 г. и шест месеца затвор. Двамата са в ареста от август, Марин беше открит чак в София, където се укривал.

Рецидивистите нахлули посред нощ на 7 август т.г. в къщата на пенсионерката Тодорка С. Единият я заплашил да мълчи, ударил я и счупил носа й. Другият грабнал възглавницата тайник, в която имало 5 000 лв. и изчезнали. По това време синът на жената - университетският преподавател Станислав Симеонов-Шушу спял в другата стая.
Апашите са знаели къде фамилията къта парите, били информирани от местни, които копали градината и варосали две стаи на бабата. Пръв Гошо бил задържан и разказал факти от грабежа. Съучастникът му е с опит от 16 присъди.

След ареста им двамата отказаха да кажат къде са парите. Те не са открити и до днес. Двамата апаши обаче доброволно предали два златни пръстена, чифт дамски обеци и една мъжка. Вероятно не са имали затруднения да похарчат парите. Обраното семейство ги кътало, за да помогне за сватбата на внука на баба Тодорка.

Присъдата на окръжен съд-Шумен може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право