И „Литекс“ иска пари от ЦСКА

„Литекс“ е един от кредиторите, които са предявили претенции към ПФК ЦСКА АД, съобщи „Спортал“. Документът е внесен на 26 октомври, но не се уточнява по какъв казус. Трансфери между ЦСКА и „Литекс“ не са правени от 2005 година, когато „червените“ купиха „оранжевите“ звезди Тиаго Силва и Мурад Хидиуед.

ЦСКА изигра последния си мач в професионалния футбол именно срещу „Литекс“ на 31 май. Тогава „червените“ спечелиха и единствената си победа за сезона като елитен тим - 3:1 на „Българска армия“, но двубоят бе без никакво значение за класирането.

Сред обявилите се кредитори на ПФК ЦСК АД се нарежда „Чавдар“ (Етрополе) заради Ивайло Чочев. Пари си искат „Черноморец“ и „Ботев“. Също така кредитор е и „Лира Инвестмънт“ на Александър Томов. Обявеното в несъстоятелност дружество дължи суми на Национална спортна база, „Инвестбанк“, „Финметалс Холдинг“, ЧЕЗ, Министерството за младежка и спорта, ЦСКА Инвестмънт, „Военни клубове и военно почивно дело“... Списъкът наброява над 80 персони или компании засега. До началото на януари всеки има право да предяви претенциите си.

В същото време синдикът Светослав Бакалов си направи отвод, въпреки че бе избран от съда да се занимава със събитията в ПФК ЦСКА АД. Той изкара формално на поста само един ден. Преди това временният синдик Радослав Цонев не бе приет от кредиторите на Общото събрание и затова се наложи служебно избиране на нов. Сега процедурата трябва да се повтори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ