Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

Хайвер от охлюви става все по-популярен в Европа

Фермата новатор е в Сицилия

50 грама от деликатеса струва 80 евро

Хайвер от охлюви с аромат на трева и гъби набира популярност сред гурме маниаците в Европа, съобщи АФП. Според специалистите мъничките бели яйца са подходящи за добавка към хапки в комбинация с говеждо месо и червено цвекло.

Нормално произведственият цикъл е 3 години, но в биоферма на италианския о. Сицилия са го съкратили на 8 месеца чрез диета от зърнени храни. „Това, с което храним бебетата охлюви, е одобрено от ветеринар и към него са добавени калции и витамини за по-бърз растеж“, разказва Давиде Мерлино, създател на компанията „Лумака Мадонита“ заедно с братята Микеле и Джузепе Сансоне. Тримата започнали преди 10 години и днес продават 50 грама от своя хайвер за 80 евро. Изучавали работата във ферми в Испания, Франция и Гърция, докато създали иновативния си метод. Сега фермата има 2 милиона охлюва от 5 вида, а за продажба се избират само бели и идеално кръгли яйца.

Бизнесмените разказват, че вече обучават хора от България, Албания и Словения и посочват, че и със слузта от охлювите също се прави добър бизнес – тя се влага в регенериращи кремове за лице и в други продукти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.