На 21 юни 2018 да почерпят

Мръсен въздух убива 18 000 българи годишно Праховите частици допринасят за рак, увреждане на плода при бременни и др.

Ангела Меркел: Миграцията е предизвикателството на Европа

Путин се срещна с генералните секретари на ООН и на Съвета на Европа

Втори данък за имоти в морски и планински курорти Очакват 300 млн. лв. допълнително в хазната само за един сезон

Храната в Полша е по-евтина от нашата Потребителската електроника в България по-скъпа от Ирландия

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 21 юни 2018

Милка Христова: Управляващите в СО за пореден път опитаха да прокарат решение, като заобиколят СОС

Селянин уби приятелката си с вила и се обеси (обзор) Двамата отишли да берат липов цвят и се скарали жестоко

Пламен Димитров, лидер на КНСБ: Да бъде удвоена добавката на хора с над 90 % увреждания

Голям пожар бушува в покрайнините на Пловдив

Лувъра гостува на Велики Преслав Старата столица показва шедьоври на византийското изкуство

Кабинетът раздаде 60 милиона лева (обзор) Лекарите в спешна помощ получават 19,6 млн. лв., с които ще се вдигнат заплатите им

Европа въвежда контрамита за стоки от Съединените щати

Музеи привличат гости с виртуална реалност

Хайвер от охлюви става все по-популярен в Европа

Фермата новатор е в Сицилия

50 грама от деликатеса струва 80 евро

Хайвер от охлюви с аромат на трева и гъби набира популярност сред гурме маниаците в Европа, съобщи АФП. Според специалистите мъничките бели яйца са подходящи за добавка към хапки в комбинация с говеждо месо и червено цвекло.

Нормално произведственият цикъл е 3 години, но в биоферма на италианския о. Сицилия са го съкратили на 8 месеца чрез диета от зърнени храни. „Това, с което храним бебетата охлюви, е одобрено от ветеринар и към него са добавени калции и витамини за по-бърз растеж“, разказва Давиде Мерлино, създател на компанията „Лумака Мадонита“ заедно с братята Микеле и Джузепе Сансоне. Тримата започнали преди 10 години и днес продават 50 грама от своя хайвер за 80 евро. Изучавали работата във ферми в Испания, Франция и Гърция, докато създали иновативния си метод. Сега фермата има 2 милиона охлюва от 5 вида, а за продажба се избират само бели и идеално кръгли яйца.

Бизнесмените разказват, че вече обучават хора от България, Албания и Словения и посочват, че и със слузта от охлювите също се прави добър бизнес – тя се влага в регенериращи кремове за лице и в други продукти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.