Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Задържаха трима за трафик на човешки органи в Косово

Отравят реформатора Мидхат паша в тъмницата Русенският валия построил железница и болници, създал модерното земеделско стопанство Образцов чифлик

Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ

Кандидатите за мястото на Тереза Мей вече са петима

Откриха обесен изчезналия мъж от Благоевград

Медицински екип е нападнат в Гоце Делчев при обслужване на адрес

Най-малко 50 души са пострадали при взрив на тайландско пристанище

Трима от ранените при вчерашното нападение в Лион са все още в болница

Момчето Ран пожела да тече боза от паметник-чешма на Людмил Кирков (СНИМКИ)

Полицията преследва заподозрян след бомбеното нападение в Лион

Силен трус с магнитуд 5,1 близо до Токио

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в частен имот в село Лелинци

Малтийските военни спасиха повече от 200 мигранти

Емилия Кларк: Нямам време за връзки Актрисата от „Игра на тронове” не се смята за фатална жена

Експерти казват дали да преразпределят мандатите за съветници в Търново

Заключението на вещи лица ще е решаващо за това дали да има преразпределение на мандатите за общински съветници във Велико Търново. Това стана ясно в петък след като в Административния съд в старата столица се проведе трето заседание по делото за оспорване на изборните резултати за местни парламентаристи.

Жалбата срещу изборните резултати е подадена от коалиция „Патриотите-ВМРО“ , гражданско сдружение „Нашият град“ и кандидатът за общински съветник Румен Димитров. Съдът е назначил три вещи лица, които трябва да прегледат 3575 недействителни бюлетини, да определят има ли грешки в пресмятането и да посочат дали техният брой отговаря на упоменатия в протоколите.

„Експертизата ще бъде изслушана на 18 ноември, тогава ще бъдат представени и становищата на заинтересованите страни“, уточни председателят на Административния съд и съдия по делото Георги Чемширов.

На базата на експертните заключения и свидетелските показания съдът ще реши дали ще има преразпределение на мандатите, касиране на изборите или запазване на сегашната ситуация. Съдията посочи, че има заведено и дело срещу изборните резултати за общински съветници в Горна Оряховица, което ще се гледа на 16 ноември.И по двата казуса магистратите ще се произнесат до 20 ноември.

„По време на експертизата не се преброяват бюлетини. Да се обжалват изборните резултати, само за да се иска преброяване на бюлетините, граничи със злоупотреба с правото.Такова доказателствено средство няма в българския процесуален закон. Задачата на експертите е да сравнят броя на бюлетините с броя на вписаните в протоколите, както и да изяснят видовете недействителни бюлетинин на какво основание са определени като такива“, коментира още съдия Чемширов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.