Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Печалбата на Летище „София” от януари-до август 2015 г. е почти 4 млн. лева

Печалбата на Летище „София” за периода януари-август 2015 година е почти 4 млн. лева. Това каза на парламентарен контрол министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, предаде Фокус.

„Политиката МТИТС по отношение на управлението и развитието на Летище „София” винаги е била свързана с постигане на добра ефективност от дейността на дружеството. При избора на членовете на съвета на директорите на дружеството от системата на министерството се взимат под внимание притежаваните качества от кандидатите дали отговарят на изискванията, посочени в Търговския закон. Получени са финансови резултати от дейността на Летище „София” за периода януари-август 2015 година. Печалбата е в размер на почти 4 млн. лева с почти 1,8 млн. лева повече от планираните и с почти 1,2 млн. лева повече от отчетената печалба за същия период на 2014 година”, обясни Московски. Той уточни, че дружеството отчита приходи в размер на 75 млн. лева, които са с 350 000 лева повече от планирането и с 8,3 млн. лева повече от 2014 година.

„През отчетния период на 2015 година от летището са излезли и кацнали общо почти 3 млн. пътници, което съставлява ръст с 5,6% спрямо съответния период през 2014 година. Кадровата политика, подборът и назначението на служителите е въпрос от компетентността на мениджърския екип. Министерството предвижда инспекции и одити на дружеството. Предвиждаме бъдещото развитие на Летище „София” да се осъществява чрез предоставянето на концесия в резултат от прилагането на общите политики в областта на концесиите”, каза още Ивайло Московски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.