Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Печалбата на Летище „София” от януари-до август 2015 г. е почти 4 млн. лева

Печалбата на Летище „София” за периода януари-август 2015 година е почти 4 млн. лева. Това каза на парламентарен контрол министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, предаде Фокус.

„Политиката МТИТС по отношение на управлението и развитието на Летище „София” винаги е била свързана с постигане на добра ефективност от дейността на дружеството. При избора на членовете на съвета на директорите на дружеството от системата на министерството се взимат под внимание притежаваните качества от кандидатите дали отговарят на изискванията, посочени в Търговския закон. Получени са финансови резултати от дейността на Летище „София” за периода януари-август 2015 година. Печалбата е в размер на почти 4 млн. лева с почти 1,8 млн. лева повече от планираните и с почти 1,2 млн. лева повече от отчетената печалба за същия период на 2014 година”, обясни Московски. Той уточни, че дружеството отчита приходи в размер на 75 млн. лева, които са с 350 000 лева повече от планирането и с 8,3 млн. лева повече от 2014 година.

„През отчетния период на 2015 година от летището са излезли и кацнали общо почти 3 млн. пътници, което съставлява ръст с 5,6% спрямо съответния период през 2014 година. Кадровата политика, подборът и назначението на служителите е въпрос от компетентността на мениджърския екип. Министерството предвижда инспекции и одити на дружеството. Предвиждаме бъдещото развитие на Летище „София” да се осъществява чрез предоставянето на концесия в резултат от прилагането на общите политики в областта на концесиите”, каза още Ивайло Московски.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.