Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Чиновниците с лоши кредити в КТБ – на светло

Въпреки че докладът на разследващата КТБ фирма „Аликс партнърс“ остава конфиденциален, списъкът на лицата, заемащи висши държавни длъжности, които са имали кредити в КТБ, но не са ги върнали, ще бъде публичен. Това е било договорено на среща между четирима депутати, финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Фонда за гарантиране на влоговете.

Съобщението бе направено от депутатите Мартин Димитров и Петър Славов (Реформаторски блок), Валери Симеонов (Патриотичен фронт) и Методи Андреев (ГЕРБ), които са участвали в срещата. От финансовото министерство потвърдиха за уговорката, като цитираха думите на министър Горанов, че той нямал никакви основания да не иска подобна публичност.

„Постигнали сме договореност с възложителя, т.е. фонда, а който плаща, той поръчва музиката. Договорът е конфиденциален, той ще си остане секретен, но ще изкараме имената от този доклад”, каза Валери Симеонов.

За публикуване

Ще се публикува кратко резюме от доклада заедно със списък на имената на лицата с лоши кредити, заемащи висши държавни длъжности, които подават всяка година декларации пред Сметната палата. Ако сред тях има следствени, разрешение за публикуването им ще се иска допълнително от прокуратурата, обясниха още депутатите. Всичко това ще стане след Нова година, когато трябва да е готов докладът.

„Представете си, че има съдии, които фигурират вътре, а те водят такива дела. Или пък депутати, които пишат банково законодателство“, предположи Мартин Димитров. По думитеу му така ще се предотврати рискът те „да направят нови бели“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.