Меглена Кунева за атентата в Париж: Всички сме дълбоко разтревожени

Всички сме дълбоко разтревожени и човешкото съчувствие е повече от очевидно. Това коментира вицепремиерът Меглена Кунева пред БНР във връзка с атентата във френската столица Париж.

„Повече от убедена съм, че правителството ще реагира като един от основните членове на ЕС, защото извън човешката и хуманната реакция, трябва да направим така, че Европа да бъде сигурна. Действително всички са в шок в Европа. Знам, че ще има реакции от страна на целия свят”, заяви Кунева. Тя посочи, че работата, която трябва да се свърши по отношение на сигурността и на голямата политика, свързана с всички аспекти, които засягат сигурността, трябва да бъде високо в дневния ни ред.

„Не зная дали ще има отново извънредно заседание на страните-членки на ЕС, но знам, че трябва да направим план, който стриктно да изпълняваме и да се прилага във всички страни. Толкова сме силни, колкото е силна всяка отделна страна на Европа. Българските институции ще направят всичко възможно, за да гарантират сигурността на гражданите”, каза още Меглена Кунева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини