Каварна среща 2016-а с дунавско хоро и заря вместо с рок

За първи път от 12 г. столицата на рока - Каварна, ще посрещне Нова година без рок. Вместо жици на площада ще се лее фолклор, представен от местни състави, а в първите минути на 2016 г. под звуците на дунавското хоро ще има заря. Решението взе новият кмет от БСП Нина Ставрева, която в сряда отмени планирания рокконцерт с участието на норвежеца Йорн Ланде и групата на Николо Коцев “Кикимора”.

След като фейсбук завря от негативни коментари, от общината пратиха съобщение до медиите, че причините за смяна на програмата са финансови. Оттам изчислили, че концертът ще струва 30 000 лв., а дълговете на кметството били 700 000 лв. Спестените пари щели да отидат за покриване на най-спешните задължения на общинската болница. Като втори мотив от общината посочват желанието на жителите на Каварна да се внесе разнообразие в стила на празника.

“Това е манипулация и колосален гаф! Оставих общината с около 500 000 лв. текущи задължения, но до края на годината чакаме държавата да ни върне 1,5 млн. лв. от ДДС за водния цикъл. Самият концерт би струвал не повече от 20 000 лв., платими в края на декември. Заради рока всяка Нова година в Каварна идват гости от Балчик, Добрич и Варна, които сега ще се разочароват. Надявам се този отказ да е първи и последен, за да не навреди на имиджа на Каварна като рок столица”, коментира бившият градоночалник Цонко Цонев.

След 3 мандата, в които направи малкия град популярен в цяла Европа, сега Кметъла е независим общински съветник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл