На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Соломон Паси: Трябва реформа в разузнаването, не се подслушваме достатъчно

Да се молим за Париж – това е едно от най-вредните неща, които могат да се правят в момента. Това заяви бившият външен министър и почетен президент на Атлантическия клуб Соломон Паси в предаването „Тази неделя” по bTV. „С молитва нищо няма да се реши”, добави той.
„Преструктурирането и реформата трябва да започне от НАТО”, заяви Паси. Според него, пактът още не е готов да води битка с тероризма. „НАТО все още е организация, която е готова да се противопостави на класически тип война – държава срещу държава. Това не е непосредствената опасност”, обясни той и добави, че много по-голяма е асиметричната опасност – терористи срещу държави.

„Първото нещо, което трябва да се направи, е реформа в разузнаването”, препоръча бившият министър. Той припомни скандала в Германия, който избухна след като стана ясно, че американски служби са подслушвали канцлера Меркел. „Аз не смятам, че подслушването помежду ни е проблем. Аз мисля, че не се подслушваме достатъчно”, заяви той.

Паси изтъкна, че в Париж са извършени няколко атаки едновременно, които изискват „страхотно планиране и огромен брой хора”. „Тези хора защо са останали неподслушани, извън нашето полезрение”, попита той.

„Само НАТО няма да се справи с тази задача. Трябва да обърнем поглед към Русия. Съветът НАТО-Русия трябва да възобнови своята работа”, смята Паси. „Китай е наш съюзник в борбата срещу тероризма”, добави той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.