Елена Исинбаева в открито писмо: Отменете наказанието на Русия

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева изпрати открито писмо до атлетическата общественост, в което призова Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) да отмени наказанието, наложено на Русия. Според нея не е редно невинните спортисти също да страдат от санкциите.

"В продължение на цялата си кариера аз честно се трудих, тренирах, печелих световни и олимпийски титли и подобрявах световни рекорди. Всички мои победи бяха честни, чисти и заслужени. Аз стриктно и строго съблюдавах и продължавам да го правя – да спазвам антидопинговите правила.

Да, ситуацията, в която се оказа сега нашият отбор е печална. Но аз убедително ви моля, не приравнявайте всички атлети под един знаменател. Да лишавате от участие в международни състезания под егидата на IAAF, Олимпийските игри в Рио и чистите атлети, които са несъпричастни към тези проблеми, е нечестно и несправедливо.

Аз се надявам на благоразумието на ръководителите на IAAF. Вярвам, че ще вземат правилни решения. Виновните да отговарят за своите постъпки, но невинните трябва да имат възможност да продължават да участват и достойно да представят Русия на всички международни състезания"- написа Исинбаева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт