Захлажда се от утре, но за кратко

През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива. Валежи не се очакват. Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане малко по-ниско от средното за ноември. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони – временно и силен вятър от запад, северозапад. Температурите ще се повишат, минималните ще са между 4° и 9°, максималните - между 15° и 20°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 16° - 19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, температурата на морската вода 13°-14°.

Над планините облачността ще е променлива. Ще бъде ветровито. По билата ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 10-11°, на 2000 метра – около 4°.

През следващите дни ще има променлива облачност, без валежи. Вятърът ще е слаб, от запад. Във вторник температурите ще са с градус-два по-ниски, в сряда отново ще се повишат и минималните ще са между 4° и 9°, а максималните между 16° и 21°. В четвъртък от северозапад ще проникне по-студен въздух и температурите ще се понижат слабо. Ще има временни увеличения на облачността, но ще се задържи без валежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето