Франция е арестувала трима души, свързани с терористи

Тази нощ френските сили за сигурност са задържали в Тулуза най-малко трима души, заподозрени във връзки с терористи, съобщава френската телевизия BFMTV.

От антитерористичното звено отбелязват, че задържаните не са свързани с атентатите в Париж. Задържанията и обиски са извършени в съшия район на Тулуза, в който е живял и извършил атентатите си терористът от френско-алжирски произход Мохамед Мера, убил 7 души през 2012 г.

Френската полиция и частите със специално предназначение извършват мащабни акции за разкриването на потенциални терористи и заподозрени в съучастничество в кървавите атентати в Париж, съобщава сайтът на британския вестник „Гардиън”.

Полицейските акции се извършват в Тулуза, Гренобъл и Кал, както и в едно от предградията на Париж. В Гренобъл са арестувани няколко души, от които е иззето огнестрелно оръжие.

Френската полиция обаче не съобщава официално за повсеместните акции.

Според информация на „Вашингтон пост” с терористичните актове в Париж са свързани най-малко 20 души, като двама от преките извършители на атентатите са посещавали Сирия.

Антитерористични операции са започнали тази нощ в различни градове на Франция, съобщава радио RTL. Операции се провеждат в районите на Гренобъл - Жемон, Еширол, Фонтен, Сен Мартен д'Ер, в град Бобини в департамент Сен Сен Дени. По информация на радиото, в Гренобъл са извършени най-малко седем обиска, иззети са оръжия и пари.

Въведеното във Франция извънредно положение от президента Франсоа Оланд дава право да се провеждат обиски и нощем, по заповед на префекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят