“Уембли” пее „Марсилезата“

90 000 зрители на стадион “Уембли”, повечето от тях британци, ще станат на крака и ще запеят „Марсилезата“ преди началото на приятелския мач Англия – Франция довечера. Грандиозната акция на феновете се роди от идеята на самите английски футболисти да пеят френския химн заедно със съперниците си. За улеснение на публиката текстът ще бъде изписан върху светлинните табла и ще бъде раздаван отпечатан на листовки. Така англичани и французи ще демонстрират своето обединение срещу тероризма и солидарността с пострадалите при атентатите в Париж.

Три дни след ужаса френските национали пристигнаха по график в Лондон при страховити мерки за сигурност. В отбора остана Ласана Диара от „Марсилия“, чиято братовчедка загина. Играчите бяха в пълна изолация в базата си в Клерфонтен, а снощи треньорът им Дидие Дешан трябваше да даде пресконференция на „Уембли”. Английските национали откриха с минута мълчание тренировката си вчера на базата на „Тотнъм” като със същия жест в памет на убитите ще започне и мача.

Междувременно се разбра, че сред жертвите са двама италиански ресторантьори, приятели на Златан Ибрахимович. „Когато научих, бях шокиран и не успях да се концентрирам върху мача с Дания”, призна голмайсторът след баража в Стокхолм, който шведите спечелиха с 2:1. Неговите съотборници в ПСЖ – Давид Луис и Единсон Кавани, продължават да твърдят, че не искат да се връщат в Париж от националните си отбори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят