Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Данък градина може да отпадне

Управляващите може и да се откажат от данък „градина“, стана ясно от думите на зам.-председателя на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Диана Йорданова. Той предвижда да се облагат земеделски земи, които се намират в строителните граници на населените места и предназначението им не е променено. Налогът беше приет на първо четене в парламента.

„Данък градина за нас не е най-целесъобразното и не би донесло кой знае какъв ефект. Това ще бъде едно от нещата, които ние ще предложим да отпадне“, каза Йорданова пред БНР.

Против въвеждането на налога се обявиха и други народни представители от управляващото мнозинство. Според шефа на земеделската комисия в парламента и депутат от Реформаторския блок Румен Христов няма разлика между нивите извън населените места, които в момента не се облагат, и тези, които са в рамките на градовете и селата. По думите му фискалният ефект също няма да е особено голям. „Не подстрекавам към неплащане на данъци, но ако собственик на един декар земя не плати 5-те лева, какво правим, завеждаме дело, съдим го и как си събираме тези пари?“, коментира той. Депутатите от БСП също са против въвеждането на налога, защото според тях така ще бъдат засегнати най-бедните представители на обществото.

Значителна редакция в парламента претърпяха и други предложения за промени в данъчните закони. Миналата седмица депутатите отхвърлиха поправките на ГЕРБ в Закона за местните данъци и такси, според които трябваше да се въведе нов налог за таксиметровите превози. Текстовете предвиждаха всяко такси да се облага с данък между 400 и 1000 лв. годишно. Управляващото мнозинство в Народното събрание преразгледа и предложението на правителството за повишаване на акциза за пропан-бутана, който се използва за отопление. Между първо и второ четене на Закона за акцизите и данъчните складове беше решено ставката на горивото да остане нулева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.