Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Кисинджър: САЩ и Русия трябва да са заедно срещу „Ислямска държава“

САЩ и Русия биха могли да имат общ подход в борбата с радикалния екстремизъм в Близкия Изток, заяви Хенри Кисинджър, цитиран от rt.com.

„Една от стратегическите причини за военно въздействие на Русия върху ситуацията в Сирия е това, че Близкия Изток оказва влияние върху стабилността в самата Русия“, отбелязва бившият държавен секретар на САЩ.

„Русия се опасява, че не-държавните структури, имащи радикална основа и развиващи се в Близкия Изток, рано или късно ще достигнат и нея. Русия се старае да предотврати развитието и консолидацията на радикалните ислямисти. В този аспект целите на Русия са сходни с тези на САЩ. Ето защо виждам възможност за паралелен с този на Русия подход към решаването на проблема с радикалния ислям в Близкия Изток“.

92-годишният Хенри Кисинджър е съветник по националната сигурност на САЩ в периода 1969-1975 г., държавен секретар в периода 1973–1977, носител на Нобелова награда за мир за 1973 г. и автор на политическия бестселър „Дипломацията“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.