Задържаха двама служители на летището Шарм ел-Шейх заради взривения А321

Двама служители на летището Шарм ел-Шейх в Египет са задържани по подозрение в съпричастност с поставянето на взривно устройство на борда на руския самолет А321, който се разби над Синай. Това съобщи „Ройтерс”, позовавайки се на източници в египетските служби за сигурност.

По-рано LifeNews съобщи, че бомбата на борда на руския самолет може да е внесена от служител на летището в Шарм ел-Шейх. Изданието посочва, че служителите на спецслужбите имат всички основания да подозират, че човек от летището, започнал работа малко преди атентата, е вкарал взривното устройство на борда на самолета. Източници твърдят, че заподозреният се е занимавал с товарене на багажа на пътниците. Именно така е успял безпрепятствено да вкара бомбата на борда на самолета.

Днес шефът на руската Федерална служба за безопасност Александър Бортников съобщи, че инцидентът с пътническия самолет се дължи на терористичен акт. По думите му експертизата е доказала наличието на останки от взривно вещество сред отломките и сред багажите на пътниците. Според руската ФСБ самолетът е бил свален след взрив на поставено на борда устройство с часовников механизъм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят