Борисов: Няма хуманни бомбардировки! Всички страни си нанесоха дълбоки рани! (обзор)

Конфронтацията, която сега съществува в света дори и по времето на студената война не е била толкова остра. Искам да призова всички страни да бъдат по-умерени. Няма хуманни бомбардировки! Няма хуманни терористични актове! Доста рани си нанесоха всички страни, заяви във Вършец министър председателят Бойко Борисов. Премиерът откри в курортния град нова спорта зала. Тържеството започна с водосвет, отслужен от архимандрит Антим и местни духовници. А публиката посрещна с ръкопляскания местния свещеник отец Петко.

- Много ми е драго да чуя как хората се радват и аплодират местния поп! В тези години на варварски актове и изтребление във всички посоки истински вярвам във вярата и Вашите проповеди са изключително важни за хората, каза премиерът на белокосия свещеник.

Борисов отново обяви, че 2016 г. ще бъде годината на Северна България. "В предната година повече работехме за Юга, а сега ще работим за Севера. Започваме да работим паралелно и по селските райони, и за църквите, и манастирите, и по инфраструктурата в Северна България. Над 1 млрд. лева са отделени за магистрала "Хемус", за пътищата Русе - Търново и Ботевград - Мездра!, отбеляза премиерът.

Той отказа да коментира изявлението на шефа на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров, че публикуваните разговори между съдийките Янева и Ченалова са "част от сценарий за свалянето на Цацаров и Борисов". "Не желая да коментирам незаконно направени записи. Две каки си говорят. Знаете ли по фризьорските салони каките какво си говорят за мен!?", попита премиерът. И допълни "От това, което чух, много правилно е, че институциите са направили така, че те да не са на тези постове!".

С думите "Не коментирам съдебната система", Борисов посрещна и въпрос за ареста на Волен Сидеров. Но допълни: "Като полицай мога да кажа, че арест се прави, когато едно лице може да укрие веществено доказателство или само да се укрие. В този случай не виждам и двeте хипотези!".

Бойко Борисов преряза лентата на спортната зала със 750 места и се снима с много фенове. Хората бяха пускани в сградата след щателна проверка със скенер. "Такава зала няма и в Банкя!", отбеляза премиерът.

Съоръжението е изградено с 5,7 млн. лева от еврофондовете и ще бъде база за тренировки и съзтезания на наши и чужди отбори. Така ще се развива и спортния туризъм в региона!", обяви кметът на Вършец Иван Лазаров. Той подчерта, че с визитата на Борисов за пръв път премиер гостува в курортния град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини