Ислямът не е само религия, а и политическа доктрина

И така, Третата световна война започна, не само според папа Франциск I. На същото мнение са и Оланд, Обама и Путин. И дори Соломон Паси и Божидар Димитров. Самюел Хънтнигтън навярно казва: „Казах ли ви аз?”

Сигурно в рамките на месец-два северното полукълбо на планетата Земя ще се обедини. САЩ, Русия, Китай и Европейският съюз ще се обединят и ще изпратят в Сирия и Ирак по една-две пехотни и танкови дивизии и ще смачкат Ислямския халифат, който разполага с 30 000-40 000 пехотинци и няма авиация, танкове, артилерия и флот. Две седмици ще са предостатъчни, за да бъдат изтрити от лицето на земята всички джихадисти. Добре е да се подшушне на бойците от коалицията на терен да не се вземат пленници. Тези от халифата не ги наричам хора, отдавна са загубили правото да се наричат така. Рерадикализацията е невъзможна, а като пленници те ще бъдат бързо освободени от всевъзможните в този свят правозащитни организации, а Красимир Кънев е възможно да ги представи за „мъже на годината”.

Но Третата световна война няма да свърши с разгрома на Ислямския халифат. Атентатите ще продължат. Ще продължим да се чудим защо в Европа убийци са не само пресните „бежанци”, но и трето поколение на някогашните бежанци в Европа от Северна Африка и Близкия изток, родени и израснали в Европа.

Ще ни помогне само един откровен, безпристрастен и без недомлъвки анализ на „корена на злото”. Това е идеологията, изповядвана от тези младежи. Тази идеология се нарича ислям.

Мнозина я наричат религия. И тя наистина е религия. Но е и още нещо, което липсва при християнството и будизма. Ислямът е и политическа доктрина. Като доктрина тя иска да управлява първо отделно взети държави, после целия свят. Политически, административно и юридически.

За да не обидят милиардната маса мюсюлмани както политически ръководители, така и учени, отлични познавачи на доктрината ислям, си кривят душата и изменят на научната си съвест, твърдейки, че салафетизмът, уахабитството, талибанството били девиации (отклонения) от исляма. Не, не са, драги приятелю (няма да ти казвам името), и ти го знаеш по-добре от мен. Те са истинският прочит на исляма, те са истинското му тълкуване. И затова имат толкова привърженици, включително и сред третото поколение „европейци”. Прочиташ Корана, т.е. политическата доктрина, и всичко ти е ясно, дори да си на 15-16 години. Там просто и ясно е казано: дълг на всеки мюсюлманин е да разпространява исляма, ако трябва с огън и меч, докато бъде наложен над целия свят. Заедно със законите на шериата. Точка по въпроса. Следва калашникът и шахидският пояс.

Ето това разбиране докато не бъде изчегъртано от съзнанието на младите мюсюлмани, Третата световна война няма да свърши. Между милионите почтени мюсюлмани, които разбират религията си като набор от няколко общочовешки ценности и няколко празника (както милиони християни впрочем), винаги ще се намерят няколко хиляди същества, които ще тръгнат да реализират политическата доктрина с калашник и бомби в ръце. И с касапски ножове, с които ще колят „неверниците”, паднали им в ръцете. Българските мюсюлмани (изключвам онези от Пазарджик) са добър пример, че такова мюсюлманско общество е възможно. Да го проучи европейската политическа мисъл и да види как сме го постигнали. А паралелно с това - бой. Бой по всеки, който посяга на нашето общество, на нашия живот, на нашите ценности. С толерантност, както белбечи един президент, нищо няма да постигнем. Толерантността се превръща във величайша глупост пред ножа на касапина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения