Сузана, една арфа женска Като малка Клинчарова мечтае да стане пианистка

Тръмп: ООН започва бавно да реализира своя потенциал

Ураганен вятър мина през Сливен

Ограничение от 90 км в час по част от магистрала „Тракия” от днес

Путин пред Нетаняху: Не приемаме израелската версия за падането на руския Ил-20

Мевлют Чавушоглу: Средиземно море се превръща в гробище на отчаяни мигранти

Джон Болтън: Не искаме да сваляме режима в Иран, а да променим поведението му

Али Хаменей: Атентатът в Ахваз е финансиран от Саудитска Арабия и ОАЕ

Разследват теча от „златния кран“ в Карнобат Спестявани са над 1000 лв. от всеки 100 литра, изчисляват експерти

Отборът на емигрантите във „Фермата“ се пропуква

Разбиха банда от ало мафията, взела от пенсионерки над 40 000 лева 17-годишен куриер на мошениците арестуван с плячка от 500 лева и 400 евро

КАТ продължава да лъже за жертвите на пътя

Всяка десета фирма търси персонал 3% от компаниите ще съкращават хора

Премиерът Борисов: България и службите й са ценени много в борбата с наркоразпространението (ВИДЕО)

Бойко Борисов в Ню Йорк: При българското председателство ЕС стартира преговори за ново споразумение за партньорство със 79 държави

Фандъкова подкрепя среща в София за използването на технологиите в образованието

За първи път София ще бъде домакин на европейско-азиатска среща по въпросите на програмирането и използването на технологиите и онлайн базираните техники в средното и висшето образование.

Codding for education е името на европейско-азиатска конференция, която ще се проведе в София от 16 до 19 ноември в София. На нея ще се обсъждат теми, свързани с използването на информационните и комуникационни технологии в средното и висшето образование. Тя ще събере на среща близо 100 учители от 51 държави-членки на Азиатско – европейския форум /АСЕМ/ и Фондация Азия-Европа/ASEF/ – единствената постоянно действаща организация на АСЕМ, която има за цел да насърчава взаимното разбиране и междукултурен диалог между страните от Азия и Европа. В нея членуват всички 28 държави-членки на ЕС, 13 страни от Азия.

Конференцията в София е в рамките на дългосрочната програма на ASEF Classroom Network, чието начало е поставено през 1998 г. Тя има за цел да насърчи сътрудничеството между учителите, преподавателите, учениците и студентите от средните и висши училища от Азия и Европа.

Конференцията се организира съвместно от Фондация Азия-Европа и 32. СОУ“Св. Климент Охридски“ в София с финансовата подкрепа на Столична община и под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, в партньорство с Министерството на образованието и науката и Министерството на външните работи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.