Фандъкова подкрепя среща в София за използването на технологиите в образованието

За първи път София ще бъде домакин на европейско-азиатска среща по въпросите на програмирането и използването на технологиите и онлайн базираните техники в средното и висшето образование.

Codding for education е името на европейско-азиатска конференция, която ще се проведе в София от 16 до 19 ноември в София. На нея ще се обсъждат теми, свързани с използването на информационните и комуникационни технологии в средното и висшето образование. Тя ще събере на среща близо 100 учители от 51 държави-членки на Азиатско – европейския форум /АСЕМ/ и Фондация Азия-Европа/ASEF/ - единствената постоянно действаща организация на АСЕМ, която има за цел да насърчава взаимното разбиране и междукултурен диалог между страните от Азия и Европа. В нея членуват всички 28 държави-членки на ЕС, 13 страни от Азия.

Конференцията в София е в рамките на дългосрочната програма на ASEF Classroom Network, чието начало е поставено през 1998 г. Тя има за цел да насърчи сътрудничеството между учителите, преподавателите, учениците и студентите от средните и висши училища от Азия и Европа.

Конференцията се организира съвместно от Фондация Азия-Европа и 32. СОУ"Св. Климент Охридски" в София с финансовата подкрепа на Столична община и под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, в партньорство с Министерството на образованието и науката и Министерството на външните работи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини