Хювефарма придобива голям завод на френската мултинационална компания Санофи в Гаресио, Италия

Хювефарма придобива голям химически завод в Гаресио, Италия от фармацевтичната компания Санофи. Финансови данни по транзакцията няма да бъдат оповестявани.

Условията на сделката, за която днес е инициирана консултационна процедура с профсъюзните организации в Италия, подлежат на одобрение от компетентните власти в Италия и ще бъдат предмет на търговско споразумение между страните, което следва да бъде финализирано през пролетта на 2016 г.

Компанията иска да разшири дейността си в областта на химичния синтез, с цел разработване и производство на продукти, активни субстанции или междинни продукти за хуманна и ветеринарна медицина.

С придобиването на завода в Гаресио, Хювефарма ще разполага с индустриална система, в състояние да реализира комплексни химични реакции на синтез. С това ще се постигне високо ниво на технологичност, сигурност и експертност, даващо възможност на компанията да повиши конкурентоспособността и на другите си индустриални производства.

Хювефарма планира да подобри позицията на предприятието в Гаресио, чрез укрепване на вече съществуващите и въвеждане в производство на нови активни субстанции и междинни продукти в бъдеще.

Санофи обяви, че избра Хювефарма за купувач на базата на положителната оценка, дадена на представения индустриален план за развитие и на възможностите на компанията да запази и развие производствената структура на завода в Гаресио.

Хювефарма е международна фармацевтична компания, която присъства в повече от 95 страни по света и заема 14-то място в класацията на компаниите във ветеринарно-медицинския бранш в световен мащаб. Тя разработва, произвежда и предлага, както ветеринарно-медицински продукти, фуражни добавки, ензими, пробиотици за животновъдството, така и продукти за хуманната медицина. Седалището на Хювефарма е в България, като 100% от капитала е собственост на Адванс Пропъртис, инвестиционна компания, собственост на семейство Домусчиеви.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини