Колата на скиорите паднала в 270-метрова пропаст

Колата на българските скиори е паднала в 270-метрова пропаст над Зьолден и при катастрофата е загинал националният селекционер на алпийците Драго Грубелник. 39-годишният словенец е управлявал автомобила по Глетчерщрасе - тесния 12-километров път, който свързва курорта с трасето „Ретенбах“. Според австрийски медии автомобилът е предприел рисковано изпреварване и е навлязъл в насрещното движение. Инцидентът се е случил около 11 ч местно време във вторник.

Грубелник е починал в болницата в германския град Мурнау. В същата клиника е и помощникът му Димитър Христов. Българският специалист е в тежко състояние, което обаче е стабилно, е информацията от снощи. Двамата, както и скиорът Алберт Попов са били откарани с хеликоптер до болничното заведение.

В автомобила, който е напълно смачкан от падането по стръмния склон, е бил и най-талантливият ни алпиец Попов. 17-годишният софиянец по-късно е настанен в университетската клиника в Инсбрук. Алберт има счупена скула, глезен и ребро и му предстои операция. При него вече е баща му.

Непосредствено след инцидента за Австрия отпътува директорът на направление „Алпийски дисциплини“ в Българската федерация по ски (БФС) Иван Каневчев, за да окаже подкрепа на пострадалите и другите членове на българския тим в страната. БФС в официално съобщение изказа съболезнования на семейството на Драго Грубелник и обяви, че се моли за по-бързото възстановяване на Димитър Христов и Алберт Попов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт