Мерджанов: БСП ще се включи в инициатива за импийчмънт на президента, ако има такава

На фона на заплахите за сигурността по света, нашите служби са хронично недофинансирани. Парадоксалното е, че има увеличение на бюджета само на една служба – НСО. Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от БСП Атанас Мерджанов, който е и член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента.

По думите му, управляващите не вземат отношение към обсъждането на бюджетите на отделните сектори, което върви в момента. Според него, те знаят, че имат мнозинство и претупват дебатите.

Мерджанов коментира и друга актуална тема: „Много е наивно обясняването на увеличаването на цената с винтеките с пълненето на хазната за пътища”. По думите му, първо трябва да се види как е организирана системата и как се харчат тези пари.

Относно заявеното желание за стартиране на процедура по импийчмънт на президента Мерджанов обясни, че представителите на АБВ са опровергали намерението, заявено от Румен Петков. БСП от своя страна са казали, че ще се включат в дискусиите и най-вероятно ще се присъединят към инициативата.

„Нима трябва да оставим без коментар тези интервюта, които президентът дава, и неговите неадекватни действия?”, попита Мерджанов във връзка с интервюто на Росен Плевнелиев пред „Индпендънт”, в което той говори за хибридна война, водена от Русия.

„Това интервю е в крещящ дисонанс със съгласието, което представителите на различните партии постигнахме при президента. Това е липса или на адекватност или провокативно действие, което служи на някакъв външен за България интерес”, смята депутатът от БСП. „Вместо да укрепва, той застрашава националната сигурност в един момент, много неспокоен за Европа и за Балканите”, допълни той.

„Ако има подобна инициатива, ние ще се включим много активно със своите доводи”, каза още Мерджанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини