Да получиш грижи в уюта на своя дом - medsestri.com

За нова прическа звъним на фризьорката. За смяна на тапетите търсим домашен майстор. За инжекция за баба, която е на легло, или за малкото дете, което има нужда от система късно вечерта, се обаждаме на... домашната медицинска сестра. Събота или неделя? Не е проблем.

Нова мода услуги набира сила в София и страната и дава възможност на медицинските сестри да покажат това, което умеят най-добре, а именно, грижа за нашите близки в нужда.

Повечето хора свързват поставянето на системи, махането на конци, подмяната на превръзки и другите сродни дейности, с болниците. Домашните медицински сестри вече променят това разбиране, защото момичетата са готови да помогнат по всяко време и да дойдат на посещение там, където ви е най-удобно, вкъщи.

Не е тайна, че действителността в страната оставя място за по-хуманно отношение, за посещения вкъщи, за "грижа на място", както някои сестри наричат своята услуга.

Галя и нейният екип сестри от medsestri.com са сред най-търсените в София, макар да не са единствените, които предлагат подобни услуги. Денят им започва и свършва по тъмно, а почивните дни за тях са най-натоварените. За медицинските сестри грижата рядко е само работа и това веднага се разбира, когато поговорите с хората, на които помагат.

За добрините на сестрите разбираме от разказите най-вече на възрастни хора, които са най-честите клиенти, но сестрите помагат също и на деца и новородени. Момичетата споделят, че понякога им се налага да отменят майки за гледане на болни деца или да слагат системи на деца. Въпроси на клиенти са ги провокирали и отскоро имат в екипа си и консултант по здравословно хранене.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве