"Вашингтон Поуст": Терористичните атаки в Париж засилват влиянието на Доналд Тръмп

Не е учудващо за когото и да е, но социологическите проучвания показват, че нападенията в Париж правят добра услуга на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, пише американският вестник "Вашингтон Поуст".

„Трябва да правим неща, които никога досега не сме правили. Някои хора ще се възмутят от това, но смятам, че всички смятат , че сигурността трябва да владее. Някои неща трябва да се направят. Неща, които досега сме смятали, че никога няма да се случат“, смята Тръмп. „Трябва да наблюдаваме случващото се отблизо. Трябва да наблюдаваме джамиите. Трябва да сме внимателни“, добави той.

Тръмп продължава да обвинява действащия президент на САЩ Барак Обама за плановете му да подслони в страната четвърт милион сирийски бежанци и призовава към затваряне на джамии в страната. Според някои политолози от САЩ това показва, че кандидатът „се интересува малко от основните принципи, на които държавата, която иска на управлява, е основата“. Но в безкрайния Тръмп-маратон, в който се е превърнала предизборната надпревара в Републиканската партия, това не е учудващо.

Безкрайната демагогия на Тръмп разкрива що за човек е той. Организаторите на неговата кандидат-президентска кампания са на мнение, че неговият рейтинг се е увеличил след атентатите в Париж заради това, че американците търсят „силен водач“. Истината е, че той казва това, което мнозина други политици не смеят и да си помислят. Това може би ще проработи за него. Но дали?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят