Пожар изпепели 15 дка в Родопите над Асеновград (обзор)

Четири противопожарни екипа от Пловдив и Асеновград, подпомогнати от лесничеи, горски служители и доброволци, успяха да потушат за по-малко от 4 часа пожара, избухнал в четвъртък сутринта в планинска местност в Родопите между селата Руен и Лясково и обхванал близо 15 дка.

Сигналът за бедствието е подаден на тел. 112 в 6.37 часа и да гасят огнената стихия веднага са потеглили 4 коли, съобщи Цвятко Дешев, говорител на Противопожарната служба в Пловдив. Засегнати са предимно ниски дървета, храсти и треви, но пламъците не са унищожили горски масиви. Няма опасност от обгазяване на близките населени места, както и от възобновяване на пожара, съобщиха огнеборците. Все още се изясняват причините, предизвикали пожара, като версиите засега са умишлен или неволен палеж от хвърлена клечка от кибрит, неизгасено огнище или късо съединение от електрическите далекопроводи.

През последното денонощие на територията на Пловдивска област изгоряха и 150 бали слама, складирани в двора на частен имот в село Сухозем. Според полицаите от РУ на МВР-Хисаря става дума за умишлен палеж в сряда около 19 часа и дори има задържан извършител. Това е 33-годишен местен жител на Сухозем, който е задържан за 24 часа в ареста на Районното полицейско управление. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Районна прокуратура - Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони