Броят пак бюлетините в Павел баня

Повторно преброяване на бюлетини от изборите за кмет на община Павел баня разпореди Старозагорският административен съд на заседание вчера.

Резултатите от кметския вот бяха оспорени от загубилия само с 39 гласа Иса Бесоолу, кандидат от ДПС. В балотажа той бе победен с минимална разлика от Станимир Радевски, подкрепен от коалиция от партии - ВМРО, РБ, АБВ и Българска социалдемокрация. Съдът уважи жалбата на загубилия кандидат след разпитите на десет свидетели. От тях шестима са застъпници на Бесоолу, а останалите четирима са представители на Общинската избирателна комисия.

Според определението на съда трябва да бъде извършена съдебно-статистическа експертиза, тоест да се извърши повторно преброяване на бюлетините от балотажа в Павел баня, проведен на 1 ноември. Броенето ще се извърши в съдебната зала след назначаването на вещи лица, а следващото заседание на магистратите по делото е насрочено за 30 ноември.

Според разпитаните свидетели в някои секции знаците “Х” и “V” в квадратчетата на бюлетините не били отчетени коректно от секционните комисии като валидни, а на други места неправилни знаци били отброени като валидни.

Междувременно стана ясно, че и кръвната проба на избрания за четвърти мандат кмет на Павел баня Станимир Радевски е показала 0 промила алкохол в кръвта. На 17 ноември вечерта той блъсна и уби на пътя между Павел баня и село Виден 64-годишен мъж, който бутал в тъмното велосипед на пътното платно. Срещу кмета все още не са повдигнати обвинения за инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони